Відкрив баночку і борщ майже готовий! Рецепт смачної заправки для борщу на зиму

Такі заготовки дуже полегшують процес готування борщу і виходять вони дуже смачними, насиченими і ароматними.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк – 3 кг;
  • морква, помідори, цибуля, солодкий перець по 1 кг;
  • цукор – 200 г;
  • оцет звичайний – 125 мл;
  • олія соняшникова – 200 г.

Процес приготування заправки для борщу

Всі овочі промиваємо, видаляємо все зайве – плодоніжки, насіння і т.д.

Порада: овочі ріжемо так, як вам зручно, так, як ви їх нарізуєте, коли готуєте борщ.

Змішуємо в каструлі з товстим дном овочі, додаємо цукор, соняшникову олію і оцет, доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 25 хвилин.

Розкладаємо масу в стерилізовані банки і закручуємо кришками.

Порада: баночки вибирайте такого об’єму, який вам необхідний для приготування каструлі борщу, щоб відкрили банку і всю використовували за раз. Якщо у вас немає баночок відповідного обсягу, тоді після того, як ви візьмете на борщ потрібну кількість заправки, залийте масу, що залишилася соняшниковою олією.

Так заправка довго зберігається і не покривається пліснявою. Таким же чином, ви можете поступити і з відкритою томатною пастою – олія консервує продукт і не дає йому пліснявіти.

Rating
( No ratings yet )
Loading...