Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Сьогодні хочу поділиться рецептом закуска з печінки. Несподівано, оригінально і дуже смачно. Ця прекрасна закуска підійде як на святковий стіл, так і на кожен день. Навіть якщо Ви не любите печінку, то спробувавши таку закуску, ваше ставлення зміниться.

Необхідні продукти:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Бекон – 350 гр.

Для соусу:

  • Соєвий соус – 3 ст.л.,
  • Сік лимона – 2-3 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Червона паприка – 1/2 ч.л.

Покроковий процес приготування

Беремо курячу печінку, побажанню можна взяти яловичу, розріжемо на частини.

Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Приготуємо маринад, сік лимона приблизно 2-3 ст.л. вливаємо в миску, додаємо 3 ст.л. соєвого соусу. Додаємо чорний перець, червону паприку, 1 ч.л. меду, додаємо 2-3 зубчики часнику пропущених через прес.

Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Перемішуємо, сіль можна не додавати, так як тут соєвий соус, але я додаю додатково 1/3 ч.л.

Заливаємо печінку і перемішуємо. Залишаємо печінку промаринуватися, хоча б на 30 хвилин. Я залишаю зазвичай на години 2-3.

Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Тепер нам знадобляться смужки бекону. Одну смужку я ділю на 2 частини. Кладемо шматочки печінки і загортаємо в бекон. Закріплюємо дерев’яною шпажкою.

Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Кладемо на деко, ставимо в духовку розігріту і готуємо при 200 градусах 20-25 хвилин, не варто перетримувати, головне щоб підрум’янився бекон.

Відкрила для себе новий рецепт закуски з курячої печінки: смачно і біля плити стояти не потрібно

Виймаємо з духовки, прибираємо шпажки, закуска готова.

Печінка виходить соковита, ніжна і дуже смачна. До речі, смачно і в гарячому і холодному вигляді.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...