Сьогодні хочу поділиться рецептом закуска з печінки. Несподівано, оригінально і дуже смачно. Ця прекрасна закуска підійде як на святковий стіл, так і на кожен день. Навіть якщо Ви не любите печінку, то спробувавши таку закуску, ваше ставлення зміниться.
Необхідні продукти:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Бекон – 350 гр.
Для соусу:
- Соєвий соус – 3 ст.л.,
- Сік лимона – 2-3 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Червона паприка – 1/2 ч.л.
Покроковий процес приготування
Беремо курячу печінку, побажанню можна взяти яловичу, розріжемо на частини.
Приготуємо маринад, сік лимона приблизно 2-3 ст.л. вливаємо в миску, додаємо 3 ст.л. соєвого соусу. Додаємо чорний перець, червону паприку, 1 ч.л. меду, додаємо 2-3 зубчики часнику пропущених через прес.
Перемішуємо, сіль можна не додавати, так як тут соєвий соус, але я додаю додатково 1/3 ч.л.
Заливаємо печінку і перемішуємо. Залишаємо печінку промаринуватися, хоча б на 30 хвилин. Я залишаю зазвичай на години 2-3.
Тепер нам знадобляться смужки бекону. Одну смужку я ділю на 2 частини. Кладемо шматочки печінки і загортаємо в бекон. Закріплюємо дерев’яною шпажкою.
Кладемо на деко, ставимо в духовку розігріту і готуємо при 200 градусах 20-25 хвилин, не варто перетримувати, головне щоб підрум’янився бекон.
Виймаємо з духовки, прибираємо шпажки, закуска готова.
Печінка виходить соковита, ніжна і дуже смачна. До речі, смачно і в гарячому і холодному вигляді.