Штрудель можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою – солоною або солодкою, вибирайте на свій смак. У рецепті тіста буде досить для 3 – 4 штук здоби.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 2 шт;
- вода – 0.5 л;
- вершкове масло розм’якшене – 100 г;
- борошно – скільки візьме тісто.
Начинка для штруделя:
- яблука – 2 шт;
- цукор і кориця на смак.
Начинка для другого:
- щавель і цукор за смаком;
- крохмаль – 1 ст.л.
Начинка для третього:
- банани – 2-3 шт;
- горіхи подрібнені, родзинки за смаком, мак.
Процес приготування
Яйця трохи збиваємо з сіллю і цукром на ваш смак, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо до однорідності.
Вливаємо теплу, навіть трохи гарячу воду і перемішуємо масу.
Борошно просіваємо і всипаємо частинами – тісто повинно вийти м’яким і податливим. Борошно додаємо до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.
Обертаємо плівкою і залишаємо на столі на 30 хвилин.
Для першої начинки яблука ріжемо тонкими часточками і змішуємо з цукром і корицею, можна ще додати подрібнені горіхи, родзинки.
Для другої начинки щавель подрібнюємо ножем, змішуємо з крохмалем і цукром за смаком.
Для третьої ріжемо на шматочки банани і змішуємо з подрібненими горіхами і родзинками, можна додати цукор за смаком.
Начинку робіть будь-яку, з м’ясом, грибами, джемом і т.д.
Тісто ділимо на 3 – 4 частини, розкачуємо, викладаємо начинку і защипуємо краї.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пироги, наколюємо їх виделкою і змащуємо збитим жовтком.
Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – до рум’яності.
Порада: різати на порційні шматочки, краще відразу, як тільки вийняли з духовки – охолоджений штрудель буде сильно кришитися при нарізці. Але свіжим, він буде і на наступний день, просто поріжте, охолодіть і складіть.