Віденський штрудель з яблуками, маком, щавлем і бананами

Віденський штрудель, рецепт

Штрудель можна приготувати з найрізноманітнішою начинкою – солоною або солодкою, вибирайте на свій смак. У рецепті тіста буде досить для 3 – 4 штук здоби.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • вода – 0.5 л;
  • вершкове масло розм’якшене – 100 г;
  • борошно – скільки візьме тісто.

Начинка для штруделя:

  • яблука – 2 шт;
  • цукор і кориця на смак.

Начинка для другого:

  • щавель і цукор за смаком;
  • крохмаль – 1 ст.л.

Начинка для третього:

  • банани – 2-3 шт;
  • горіхи подрібнені, родзинки за смаком, мак.

Процес приготування

Яйця трохи збиваємо з сіллю і цукром на ваш смак, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо до однорідності.

Вливаємо теплу, навіть трохи гарячу воду і перемішуємо масу.

Борошно просіваємо і всипаємо частинами – тісто повинно вийти м’яким і податливим. Борошно додаємо до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук.

Обертаємо плівкою і залишаємо на столі на 30 хвилин.

Для першої начинки яблука ріжемо тонкими часточками і змішуємо з цукром і корицею, можна ще додати подрібнені горіхи, родзинки.

Для другої начинки щавель подрібнюємо ножем, змішуємо з крохмалем і цукром за смаком.

Для третьої ріжемо на шматочки банани і змішуємо з подрібненими горіхами і родзинками, можна додати цукор за смаком.

Начинку робіть будь-яку, з м’ясом, грибами, джемом і т.д.

Тісто ділимо на 3 – 4 частини, розкачуємо, викладаємо начинку і защипуємо краї.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пироги, наколюємо їх виделкою і змащуємо збитим жовтком.

Нагрівання духовки – 180 градусів, час випікання – до рум’яності.

Порада: різати на порційні шматочки, краще відразу, як тільки вийняли з духовки – охолоджений штрудель буде сильно кришитися при нарізці. Але свіжим, він буде і на наступний день, просто поріжте, охолодіть і складіть.

Rating
( No ratings yet )
Loading...