Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати м’який, просочений, з ніжним вершковим смаком торт, який дуже просто і швидко готується.
Необхідні продукти:
Тісто
- 2 яйця
- 150 грам (мл) молока
- 60 грам (6 ст. ложок) соняшникової олії
- 150 грам (7,5 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
- 90 грам (4,5 ст. ложок без верху) цукру
- 6 грам (1 ч. ложка) соди
- дрібка солі
- 12 грамм (1 ст. ложка) 9% оцту
Крем
- 200 грам вершків жирністю 30-35%
- 100 грам (3 ст. ложки + 1 ч. ложка) згущеного молока
- 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
Просочення
- 100 грам вершків жирністю 30-35%
- 60 грам (2 ст. ложки) згущеного молока
- 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру
Інгредієнти розраховані на торт діаметром 19 см, заввишки 5,5 см, вагою 900 грамів.
У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукру, з верхом – 25 грам.
У 1 столовій ложці без верху – 20 грам пшеничного борошна, з верхом – 25 грам.
Покроковий процес приготування вершкового торта
Тісто готується швидко, тому не забудьте включити духовку нагріватися до 180 градусів
У миску просіємо 150 грам пшеничного борошна, додамо 90 грам цукру, дрібку солі, 6 грам або 1 ч. ложку соди.
Перемішуємо, щоб всі інгредієнти з’єднались.
Вливаємо 150 грам або мл молока кімнатної температури, 60 грам соняшникової олії і 2 яйця.
Перемішуючи до однорідного стану.
Додаємо 12 грам або 1 ст. ложку 9% оцту.
1 ст. ложку 9% оцту можна замінити 2 ст. ложками свіжовичавленого лимонного соку.
Я випікаю в роз’ємній формі діаметром 18 см.
Дно форми закриваємо пергаментним папером, боки форми нічим змащувати не треба. Переливаємо тісто в форму.
Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 – 35 хвилин. У мене бісквіт випікався 30 хвилин.
Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий.
Даємо бісквіту охолонути у формі хвилин 10-15.
Приготуємо просочення
У 100 грамів вершків жирністю 30-35% висипаємо 10 грам або 2 ч. ложки ванільного цукру. Додаємо 60 грам згущеного молока.
Перемішуємо до однорідного стану. Дерев’яною паличкою робимо проколи в бісквіті.
Просочуємо теплий бісквіт всім просоченням.
Даємо бісквіту в формі охолонути до кімнатної температури, за цей час просочення повністю вбереться в бісквіт.
Остиглий бісквіт звільняємо від форми.
Щоб торт був рівним, я зрізаю «шапочку». Вона нам не знадобиться, її можна просто з’їсти.
Приготуємо крем
200 грамів вершків жирністю 30-35% починаємо збивати на невеликій швидкості міксера.
Коли вершки починають пінитися додаємо до них 10 грам або 2 ч. ложки ванільного цукру.
Поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму, збиваємо вершки до повітряного і стійкого стану. Додаємо 100 грамів згущеного молока.
Перемішуємо на невеликих оборотах міксера до однорідного стану.
Покриваємо весь бісквіт кремом. Я це роблю в два етапи.
Спочатку я обмазую бісквіт зверху і збоку невеликою кількістю крему, щоб прибрати всі крихти Потім покриваю кремом і вирівнюю.
За бажанням можна зробити малюнок рельєфним шпателем або виделкою.
Прибираємо торт в холодильник стабілізуватися мінімум на годину.
Перед подачею на стіл, я прикрашаю торт кондитерською посипкою.
За бажанням можна прикрасити свіжими ягодами.
Розрізаємо торт порційно і подаємо до столу.
Це торт прекрасно підійде як для святкового столу, так і в будній день порадує ваших рідних.