Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати м’який, просочений, з ніжним вершковим смаком торт, який дуже просто і швидко готується.

Необхідні продукти:

Тісто

  • 2 яйця
  • 150 грам (мл) молока
  • 60 грам (6 ст. ложок) соняшникової олії
  • 150 грам (7,5 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
  • 90 грам (4,5 ст. ложок без верху) цукру
  • 6 грам (1 ч. ложка) соди
  • дрібка солі
  • 12 грамм (1 ст. ложка) 9% оцту

Крем

  • 200 грам вершків жирністю 30-35%
  • 100 грам (3 ст. ложки + 1 ч. ложка) згущеного молока
  • 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру

Просочення

  • 100 грам вершків жирністю 30-35%
  • 60 грам (2 ст. ложки) згущеного молока
  • 10 грам (2 ч. ложки) ванільного цукру

Інгредієнти розраховані на торт діаметром 19 см, заввишки 5,5 см, вагою 900 грамів.

У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукру, з верхом – 25 грам.

У 1 столовій ложці без верху – 20 грам пшеничного борошна, з верхом – 25 грам.

Покроковий процес приготування вершкового торта

Тісто готується швидко, тому не забудьте включити духовку нагріватися до 180 градусів

У миску просіємо 150 грам пшеничного борошна, додамо 90 грам цукру, дрібку солі, 6 грам або 1 ч. ложку соди.

Перемішуємо, щоб всі інгредієнти з’єднались.

Вливаємо 150 грам або мл молока кімнатної температури, 60 грам соняшникової олії і 2 яйця.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Перемішуючи до однорідного стану.

Додаємо 12 грам або 1 ст. ложку 9% оцту.

1 ст. ложку 9% оцту можна замінити 2 ст. ложками свіжовичавленого лимонного соку.

Я випікаю в роз’ємній формі діаметром 18 см.

Дно форми закриваємо пергаментним папером, боки форми нічим змащувати не треба. Переливаємо тісто в форму.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 – 35 хвилин. У мене бісквіт випікався 30 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий.

Даємо бісквіту охолонути у формі хвилин 10-15.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Приготуємо просочення

У 100 грамів вершків жирністю 30-35% висипаємо 10 грам або 2 ч. ложки ванільного цукру. Додаємо 60 грам згущеного молока.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Перемішуємо до однорідного стану. Дерев’яною паличкою робимо проколи в бісквіті.

Просочуємо теплий бісквіт всім просоченням.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Даємо бісквіту в формі охолонути до кімнатної температури, за цей час просочення повністю вбереться в бісквіт.

Остиглий бісквіт звільняємо від форми.

Щоб торт був рівним, я зрізаю «шапочку». Вона нам не знадобиться, її можна просто з’їсти.

Приготуємо крем

200 грамів вершків жирністю 30-35% починаємо збивати на невеликій швидкості міксера.

Коли вершки починають пінитися додаємо до них 10 грам або 2 ч. ложки ванільного цукру.

Поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму, збиваємо вершки до повітряного і стійкого стану. Додаємо 100 грамів згущеного молока.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Перемішуємо на невеликих оборотах міксера до однорідного стану.

Покриваємо весь бісквіт кремом. Я це роблю в два етапи.

Спочатку я обмазую бісквіт зверху і збоку невеликою кількістю крему, щоб прибрати всі крихти Потім покриваю кремом і вирівнюю.

За бажанням можна зробити малюнок рельєфним шпателем або виделкою.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Прибираємо торт в холодильник стабілізуватися мінімум на годину.

Перед подачею на стіл, я прикрашаю торт кондитерською посипкою.

За бажанням можна прикрасити свіжими ягодами.

Розрізаємо торт порційно і подаємо до столу.

Це торт прекрасно підійде як для святкового столу, так і в будній день порадує ваших рідних.

Вершковий торт за 30 хвилин без зайвих проблем

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...