Вершковий чізкейк з гарбуза, який точно не знайдеш у магазині чи кафе

Ніколи б і не могла подумати, що готувати чізкейк — це так легко. Як правило, цей десерт замовлявся десь у кафешках, а ось зробити його в домашніх умовах здавалося якимось енерговитратним та дорогим задоволенням. І ось дарма боялася… Свого часу цей рецепт гарбузового чізкейку без випічки став для мене знахідкою. Він із простих інгредієнтів і без випікання. Сім’я просто обожнює цю неймовірно ніжну смакоту.

Необхідні продукти:

  • Печиво – 210 г
  • Вершкове масло – 115 г
  • Сир – 675 г
  • Гарбузове пюре – 340 г
  • Вершки – 240 мл
  • Цукрова пудра – 120 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Збиті вершки – за смаком
  • Молочний шоколад – за смаком

Покроковий процес приготування:

Подрібніть печиво в крихту, вершкове масло розтопіть на водяній бані. Ретельно все змішайте, щоб тісто для основи було слухняним.

Викладіть масу в круглу форму, рівномірно розподіляючи по дну і з боків.

Помістіть у глибоку миску вершки 33% жирності і сирний сир. Збийте до однорідної пишної маси. Замість сиру можна використовувати маскарпоне чи рикотту. Вийде ще ніжніше.

Підготуйте гарбузове пюре: грубо наріжте гарбуз і відваріть. Гарбузові шматочки також можна запекти до м’якості. Напівготовий гарбуз подрібніть блендером або протріть через сито.

Додайте в сирну масу пюре з гарбуза, корицю, цукрову пудру та ванільний екстракт. Ще раз ретельно збийте.

Викладіть начинку на основу печива, розрівнюючи її лопаткою.

Накрийте плівкою пиріг і приберіть в холод на 6-8 годин.

Прикрасьте чізкейк шоколадом, пудрою чи збитими вершками. Готово!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...