Навчена досвідом господиня знає: успіх пельменів залежить не тільки від якості начинки, а й від тіста. Воно не має рватися і бути надто липким. Найсмачніше пельмені виходять саме із заварного тіста. А за моїм рецептом заварне тісто для пельменів виходить м’яким та еластичним, не липне до рук. Найприємніше те, що воно має ніжний вершковий смак.
Я готую заварне тісто для пельменів без яєць. Вони там просто не потрібні. Зате цей рецепт має інший секрет. Щоб тісто було заварним, я вливаю в нього окріп. Більше про пропорції та кроки приготування дізнаєтеся далі.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 0,5 кг
- Вершкове масло – 50 г
- Сметана – 50 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 1 склянка
Покроковий процес приготування:
У глибоку миску просійте борошно. До нього додайте сіль. Перемішайте віночком. Додайте до суміші сметану і топлене вершкове масло (але не гаряче).
Розітріть масу спочатку виделкою, а потім руками в крихту. Тепер перелийте в миску з крихтою окріп. Вимішуйте тісто спочатку віночком.
Через пару хвилин (тісто охолоне) починайте вимішувати його руками. Спершу вимішуйте в мисці, а потім перенесіть тісто на робочу поверхню. Місіть хвилин 5.
Повинно вийти м’яке та еластичне тісто. Розділіть його на частини, замотайте їх у харчову плівку. Накрийте рушником і залиште на 5 хвилин. Потім приступайте до приготування пельменів.
Звичайно, частину заготовок можна відправити у морозилку. Тісто відмінно витримує заморожування, та й після з ним теж приємно працювати. Щоб заварне тісто для пельменів вийшло ідеальним, використовуйте борошно найвищої якості, не скупіться. Окропу вам може знадобитися трохи менше. Тут уже орієнтуйтесь по своєму тісті. Успіхів у приготуванні!