Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з’їдаються зі столу

Рецептів з кабачків багато не буває, особливо влітку в сезон. Цей рецепт можна назвати вдалим, адже овочеві котлетки виходять ніжними всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Вони підійдуть абсолютно до будь-якого гарніру. А як смачно їх їсти зі сметанним соусом, часником і зеленню – не відірватися!

Інгредієнти для овочевих котлет:

  • Кабачки – 2 шт. (середнього розміру);
  • Морква – 1 шт. (середнього розміру);
  • Картопля – 2 шт. (Невеликого розміру);
  • Яйця – 2 шт .;
  • Манна крупа або борошно – 2 ст. л .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Зелень петрушки – 10 гр .;
  • Сіль, перець за смаком.

Для соусу до котлет:

  • Сметана – 60 гр;
  • Майонез – 60 гр .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Зелень кропу – 10 гр.

Кабачки натерти, перекласти в друшляк і посолити. Почекати, поки вони віддадуть сік.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

Також натерти картоплю і моркву на дрібній тертці. Віджати натерті овочі від зайвого соку, перемішати між собою. Вбити яйця, посолити і поперчити, всипати манку або муку, додати натертий часник і порізану петрушку. Ретельно перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

Тим часом приготувати соус до котлеток: сметану змішати з майонезом, додати порізаний кріп і часник. Можна присолити за смаком. Поки що соус поставити в холодильник.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

Злегка віджимаючи, сформуйте котлетки.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажте котлети з обох сторін до золотистої скоринки. Ви можете також викладати суміш ложкою, як оладки – тоді вони приготуються швидше.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

Якщо ви формували у вигляді котлеток, то додатково відправте їх після обсмажування в духовку, розігріту до 150 градусів, на 15 хвилин, щоб котлети повністю приготувалися всередині. Якщо ви смажили їх у вигляді оладок, то додатково відправляти в духовку їх не потрібно.

Вдалий рецепт з кабачків. Котлети, блискавично з'їдаються зі столу

Подавати котлетки краще злегка остиглими, з холодним сметанним соусом. Підійдуть до будь-якого гарніру! Спробуйте – це і правда дуже-дуже смачно.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...