Попереду новий рік і кожна господиня вже складає святкове меню. Якщо вам набридли стандартні салати і закуски, то пропонуємо приготувати незвичайний рулет – а-ля «оселедець під шубою». Ваші гості точно оцінять його подачу і смак, тому краще зробити подвійну порцію.
Для його приготування вам знадобиться:
- відварений буряк – 2 штуки;
- відварена картопля – 2 штуки;
- відварена морква – 2 штуки;
- філе оселедця – 130 грамів:
- зелена або ріпчаста цибуля – 50 грамів;
- майонез – 60 грамів;
- зелень – за смаком.
Один буряк наріжте тонкими слайсами і викладіть його на лист фольги, застелений харчовою плівкою.
Другий буряк, як і інші овочі, подрібніть на дрібній тертці і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Потім промажте його майонезом, посипте подрібненою картоплею і знову промажте майонезом.
Далі рівномірно розподіліть моркву і майонез, а по центру викладіть філе оселедця в два ряди, цибулю і зелень.
Після цього акуратно згорніть вашу заготовку в рулет, придавлюючи і допомагаючи собі харчовою плівкою. Зверху укутайте фольгою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
По закінченню часу, розгорніть упаковку і наріжте готовий рулет на порційні шматочки. Прикрасьте майонезом і зеленню. Ваша незвичайна закуска готова – просто і ефектно.