Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

У мого чоловіка чудова бабуся. А ще вона справжнє джерело незвичних рецептів. В останній наш візит вона пригощала нас своїми фірмовими варениками. Спробувавши перший, я відчула насичений картопляний смак. Усередині явно було не звичайне пюре. Виявилося, відповідь проста – ці вареники були з сирою картоплею.

Відрізнялося і тісто. У ньому багато борошна, але забитим воно не було. У рецепті я вказала приблизну кількість, так як бабуся завжди орієнтується на густоту маси, яка вимішується. Вона насипає стільки, щоб у мисці не лишилося рідини. А потім ретельно вимішує. Зверніть увагу, що з цієї кількості інгредієнтів вийде багато вареників. Але тісто чи самі вироби можна заморозити. Або візьміть удвічі менше продуктів.

Як приготувати вареники з сирою картоплею

Цей рецепт має ще одну особливість. Вона стосується ліплення вареників. Щоб начинка не була сухою, скріплюючи краю тіста, збоку потрібно залишити невелику дірочку. Зліплені вареники потрібно відразу ж відварити або заморозити, інакше почне виділятися картопляний сік. А це вплине на цілісність.

Необхідні продукти:

  • Вода – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 1,5 кг
  • Картопля – 2 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Вершкове масло – за смаком

Покроковий процес приготування:

У велику миску влийте холодну воду, молоко і олію, вбийте яйця і посоліть (0,5-1 ч. л.), щоб тісто було солоним.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Підсипаючи борошно, замісіть туге тісто. Вам може знадобитися більше або менше борошна, залежно від якості. Накрийте тісто рушником та дайте відпочити.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Очистіть картоплю та наріжте невеликими кубиками. Дрібно наріжте цибулю і змішайте з картоплею, посоліть і поперчіть, перемішайте.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Розкачайте з тіста кружечки, викладіть у центр начинку і скріпіть краї тіста, залишивши збоку невеликий отвір.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Опустіть вареники у велику кількість киплячої, трохи пересоленої води. Через 5 хвилин після закипання дістаньте один вареник і перевірте на сіль, якщо потрібно досоліть. Варіть ще 1 хвилину.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Виловіть вареники шумівкою і складіть у миску. Тепер накрийте тарілкою або кришкою та злийте рідину, що залишилася всередині. Змастіть вареники вершковим маслом.

Вареники із сирою картоплею: рецепт з секретом

Це тісто універсальне та підходить як для вареників, так і для пельменів. Ви можете використати звичне картопляне пюре для начинки. Але з сирою картоплею виходить не лише смачно, а й набагато швидше. Скуштувавши такі вареники хоч раз, від інших можна взагалі відмовитись.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Завантаження...