Варення зі слив «Іриска»: яскравий колір і неймовірний смак

З слив виходить смачне і ароматне варення. Якщо його довше проварити, воно стане тягучим як іриска.

Зі смородини і слив виходить найяскравіше варення з пікантним смаком. Варю варення з сливок двома методами з кісточками і без них. Тут вже ви вибирайте самі. Ділюся з вами рецептом варення зі слив без кісточок. Приємний колір і незвичайний смак припаде до душі всім членам сім’ї і гостям.

Необхідні складові:

  • Сливи – 3 кг
  • Цукор – 3 кг
  • Лимонна кислота – 5-6 ч.л. (1 ч.л. на літрову банку)

Сливки миємо і видаляємо кісточки. Кладемо їх в каструлю, кладемо цукор і починаємо варити на дуже слабкому вогні. У процесі готування регулярно знімаємо піну і помішуємо варення.

Після закипання варимо 30 хвилинок. Знімаємо його з вогню. Коли воно охолоне, знову ставимо каструлю на вогонь і варимо 3 години на невеликому вогні.

Гаряче варення розливаємо по літровим баночках, кладемо в кожну чайну ложку лимонної кислоти і закриваємо кришками. Виходить 5-6 літрових банок. Зберігаємо в підвалі. Смачного!

Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Loading...