Варення з кульбаб з апельсинами

Варення з кульбаб з апельсинами - рецепт приготування

Прийшов час кульбаб, а це значить, що я збираюся зварити своє улюблене варення. Раніше я варила його просто з лимоном, а в цьому році вирішила зварити і з апельсинами. Ну, що сказати, виходить дуже смачне, ароматне, схоже на мед варення. Воно відмінно зберігається і підійде для поливання оладок, млинців, сиру. Також його можна додавати в чай.

Складові

  • 750 шт кульбаб
  • 2 кг цукру
  • 1 шт лимон
  • 3 шт апельсина
  • 1,6 л води

Як приготувати варення з кульбаб

Отже, для нашого вишуканого варення нам знадобляться тільки бутони кульбаб. Вони повинні бути не старими, повністю розквітлими і посадженими подалі від «цивілізації».

Видаляємо плодоніжки і замочуємо квітки в холодній воді. Я завжди замочую кульбаби на 8-10 годин.

Варення з кульбаб з апельсинами

Зваримо цукровий сироп: з’єднуємо в каструлі воду з цукром і доводимо до кипіння.

Нарізаємо половину лимона і дві апельсини часточками.

Варення з кульбаб з апельсинами

Зливаємо з кульбаб воду, додаємо в киплячий сироп кульбаби, варимо 20 хвилин. Додаємо пів-лимона і нарізані апельсини. Варимо ще 20 хвилин.

Варення з кульбаб з апельсинами

Залишаємо каструлю годин на 8, я залишала на ніч.

Вранці проціджуємо через марлю варення від квіток і цитрусів. Варимо ще 20 хвилин. Я додала, решту 1/2 лимона і апельсини. Час варіння залежить від того, наскільки густе варення Ви хочете. Якщо хочете по-густіше, то проваріть хвилин 20, залиште до повного охолодження. Потім знову поваріть. З кожною новою варкою википатиме рідина і варення стане трохи густіше.

Варення з кульбаб з апельсинами

Стерилізуємо баночки, я це роблю в духовці 15-20 хвилин при 150 градусах. Розливаємо наше варення, у мене вийшло три півлітрових банки.

Кришки також стерилізуємо (я закидаю їх в киплячу воду на хвилину). Закриваємо банки і відправляємо в прохолодне місце. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...