Варення з кавунових шкірок на зиму. Рецепт приготування

У сезон кавунів просто неможливо відмовитися від цих фруктів. Але мало хто знає, що в хід може піти не тільки соковита м’якоть, але і скоринки кавуна, з яких можна приготувати дуже смачне варення. Підготуйте 1 кг скоринок кавуна, зелену шкірку слід видалити.

Наріжте скоринки на невеликі шматочки.

Варення з кавунових шкірок на зиму. Рецепт приготування

Поклади скоринки в каструлю, залийте 400 мл води і варіть на середньому вогні під кришкою 40 хвилин.

Варення з кавунових шкірок на зиму. Рецепт приготування

У сотейник з товстим дном висипте 400 г цукру, додайте 200 мл води і варіть 3-4 хвилини. До цукрового сиропу додайте сік одного лимона і проварені кавунові скоринки.

Варіть скоринки в цукровому сиропі на середньому вогні 30 хвилин, потім додайте 10 штук ароматної гвоздики і готуйте ще півгодини. Залиште скоринки до повного охолодження.

Варення з кавунових скоринок виходить дуже ароматним і смачним. Зберігайте його в закритій банці в холодильнику. Такий десерт навіть можна заготовити на зиму.

Варення з кавунових шкірок на зиму. Рецепт приготування

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...