Варення з черешні без кісточок на зиму

Варення з черешні - рецепт приготування

Простий і смачний десерт до чаю і для випічки! Черешня – це соковита і ароматна ягода, смаком якої можна не тільки насолодитися в сезон, але і приготувати з неї варення, а зимовими холодними вечорами за чаюванням з цим варенням в колі сім’ї згадати про теплі літні дні.

Склад рецепта (на 20 порц.):

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування

Черешню можна використовувати будь-якого сорту, головне, щоб ягоди були стиглі, але без псування і гнилі. Найтриваліше і складне в процесі приготування варення – видалення кісточок з ягід. Зараз у продажу можна знайти багато пристосувань для видалення кісточок з черешні, але можна обійтися і звичайним ножем, розрізавши ягоди на дві частини і акуратно прибрати кісточку.

Черешню без кісточок кладемо в глибокий металевий посуд з неокислюючого матеріалу. Засипаємо цукром і залишаємо на п’ять годин, щоб ягоди пустили сік. Зверху ємність накриваємо кришкою.

Через зазначений час черешню з цукром перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився і не пригорів до дна каструлі, близько 5 хвилин.

Під час варіння варення обов’язково знімаємо піну, яка утворюється на поверхні.

Розкладаємо варення по невеликих за об’ємом заздалегідь промитих і простерилізованих баночках. Закатуємо банки кришками, даємо їм охолонути при кімнатній температурі під теплим пледом і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Rating
( No ratings yet )
Loading...