Варення “П’ятихвилинка” з черешні без кісточок

Зберегти смак літа можна надовго – якщо зробити домашні заготовки, наприклад, варення зі свіжих ягід. Ми вам розповімо, як зварити дуже ароматне і смачне варення з черешні без кісточок.

Її можна додавати не тільки в випічку, а й робити з неї вареники або просто насолоджуватися ним з чашкою гарячого чаю.

Для приготування нам знадобиться:

  • Черешня – 2 кілограми;
  • Цукор – 1 кілограм;
  • Лимон – 1 шт;

Як приготувати?

Для початку потрібно добре промити ягоду під проточною водою, викласти її в друшляк, і видавити кісточки.

Помістіть ягоду в миску або каструлю в якій будите варити варення і засипте все цукром. Дайте трохи настоятися (хвилин 15), акуратно перемішайте і відправте варитися на повільний вогонь.

Якщо черешня почне закипати, помішуйте варення до повного розчинення цукру. Як тільки утвориться пінка – знімаємо її, проварюємо варення ще 5 хвилин і прибираємо з вогню. Даємо охолонути йому повністю.

В цілому варення доведеться кип’ятити по п’ять хвилин три рази, після першого і другого разу не забуваємо охолоджувати. В останній раз як закипить, видавіть в нього сік лимона. Потім розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам і закрийте чистими кришками.

Вихід готового варення складе 3 літри. Зберігати його слід в прохолодному місці!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...