Ужгородські завиванці – справжній шедевр української кухні

Втім, завиванці, як і будь-які рулети, можуть бути різними і за своєю основою, і за начинкою. Ми ж сьогодні навчимося готувати «ужгородський».

Необхідні продукти:

  • вирізка яловича – 450г;
  • сало шпик – 80 г,
  • яйце куряче – 3шт;
  • смалець – 1 ст. ложка;
  • огірок солоний – 1шт;
  • картопля – 1-2шт;
  • зелень кропу та петрушки, спеції
  • борошно – 2 ст. ложки.

Покроковий процес приготування:

Нарізаємо м’ясо на плоскі шматки розміром із долоню;

Знімаємо плівки, відбиваємо;

Шматки м’яса солимо, присипаємо спеціями (меленим перцем).

На кожну заготівлю шматка м’яса покласти по кілька часточок солоного огірка та крутого яйця, смужки шпику та нарізану соломкою у довжину сиру картоплю.

Все це загорнути рулетом, перев’язати ниткою, обмазати яйцем і запанірувати в борошні, обсмажити в топленому салі, перекласти в каструлю, залити окропом так, щоб покрити м’ясо, і тушкувати до готовності.

Подавати на стіл з тушкованою картоплею, поливши її соусом, який утворився при гасінні завиванця. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...