З появою багатої на вітаміни зелені хочеться не тільки поласувати, а й заготувати її про запас. Зелень можна сушити та відправляти у заморожування, але не тільки. Відмінним варіантом заготівлі на зиму стане ароматний вітамінний соус, який можна подавати до м’ясних страв, використовувати для заправки салатів і навіть додавати у випічку.
Для приготування соусу знадобиться:
- 100 г зеленої цибулі
- 100 г молодого зеленого часнику
- 50 г кропу
- 50 г петрушки
- 1 ч. л паприки
- 1 ч. л солі
- 1 ч. л меду
- 1 ст. л лимонного соку
- 3 ст. л олії без запаху
Попередньо підготовлену та вимиту зелень злегка обсушуємо, а потім нарізаємо. Подрібнену масу відправляємо в блендер і додаємо в міру усадки.
До подрібненої зеленої маси додаємо паприку, сіль, мед, лимонний сік та олію і знову перебиваємо в блендері.
Результат – ароматний та апетитний універсальний соус.
Тепер залишилося лише розкласти його по баночках. Щоб соус зберігався довше, зверху заливаємо вміст баночок олією. Такий соус слід зберігати у холодильнику. При бажанні частину зеленої маси можна заморозити.