Ніжний аромат яблук з домішкою тонких ноток меду і кориці і рум’яна хрустка скоринка. До того ж з тістом возитися не обов’язково, завжди можна використовувати покупне.
Інгредієнти:
- тісто листкове дріжджове – 400 г
- яблука – 4-5 шт.
- масло вершкове – 30 г
- мед – 50 г
- кориця – 1 ч.ложка
- цедра половини апельсина (за бажанням)
- цукор – 40 г
- сметана (20%) – 200 г
- яйце – 1 шт.
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо великими шматочками. Відправляємо на сковорідку вершкове масло, висипаємо яблука, додаємо мед і корицю, а потім добре перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні близько протягом 5 хвилин.
При бажанні доповнити пиріг цитрусовими нотками додаємо до яблук апельсинову цедру.
У миску відправляємо цукор, сметану, яйце і збиваємо за допомогою віночка до однорідності. Потім відправляємо в отриману масу яблука і добре перемішуємо.
Змащуємо високу форму для випічки маслом, а потім укладаємо тісто, притискаючи до боків, з таким розрахунком, щоб получилось зробити бортики.
Перекладаємо яблука зі сметанно-яєчним заливанням в форму і рівномірно розподіляємо по поверхні.
Загинаємо краї всередину, а потім змащуємо їх яйцем і відправляємо пиріг в духовку. Використовувати для змазування можна і сметанно-яєчну заливку.
Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 С.
Пиріг виходить просто приголомшливим. Гарний він як в теплом, так і в холодному вигляді.