Угорський суп із баранини. Ситніший за солянку, але готується навіть простіше.

Знаменитий угорський «Палоц» вигадав у середині минулого століття ресторатор та готельєр Йоган Гундель. Завдяки простоті у приготуванні та насиченому, яскравому смаку цей суп швидко увійшов до меню дорогих європейських ресторанів. Повторити рецепт легко можна і вдома.

Інгредієнти: 800 г м’якоті баранини, 100 г курдючного жиру, 500 г картоплі, 300 г ріпчастої цибулі, 250 г замороженої зеленої квасолі, 3 зубчики часнику, 2 столові ложки пшеничного борошна, сік половини лимона, 2 літри води, чайна ложка сушеного кропу, 2 лаврові листи, чайна ложка сушеної петрушки, стільки ж кмину, сушеного естрагону, солодкої паприки та чорного меленого перцю, сіль.

Нарізаємо дрібними кубиками баранину, курдючний жир, картоплю та цибулю. Нагріваємо на середньому вогні каструлю з товстими стінками та дном, обсмажуємо 4 хвилини курдючний жир. Шкварки перекладаємо в окрему миску.

У ту ж каструлю кладемо баранину і вже на сильному вогні смажимо 6 хвилин. Не забувайте помішувати, м’ясо не повинно пригоріти. Потім додаємо до нього цибулю, лавровий лист, кмин, сіль, сушену петрушку, паприку, естрагон, сіль та часник.

Угорський суп із баранини. Ситніший за солянку, але готується навіть простіше.

Зменшуємо вогонь до середнього і смажимо ще 3 хвилини. Тепер вливаємо у каструлю літр води. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та варимо годину.

Після цього перекладаємо до м’яса картоплю, квасолю, вливаємо ще літр води. Вогонь робимо слабким, варимо ще 15 хвилин. В окремій мисці змішуємо сметану, 2 столові ложки борошна та 100 мілілітрів бульйону з каструлі. Переливаємо суміш до супу, перемішуємо. Потім додаємо в каструлю сік половини лимона.

Угорський суп із баранини. Ситніший за солянку, але готується навіть простіше.

Вже перед подачею додайте в “Палоц” дрібно нарізаний кріп і поставте його на стіл зі свіжим білим хлібом.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...