У сезон варю розкішне сливове варення. Ділюся бабусиним перевіреним рецептом

Бабуся навчила максимально простому, але ідеального рецепту сливового варення. Впоралася навіть така недбала господиня, як я. І вже точно вийде у вас!

Нам знадобиться:

Використано будуть всього три простих і всім доступних в осінній сезон інгредієнта;

  • 1 кг слив без кісточок (краще, звичайно, брати ті сорти, де кісточка легко відділяється. Але у моєї тітки на дачі росте дуже смачна слива з «незручною кісточкою», все одно беру її;
  • 1 кг цукру (шість гранованих склянок);
  • 2 склянки простої води.

Як приготувати сливове варення

В першу чергу готуємо сливу. Миємо, сушимо, відокремлюємо м’якоть від кісточок.

Цукор змішуємо з водою в каструлі і доводимо наш «сироп» до кипіння.

Заллємо сливи отриманим сиропом і залишимо «дружити» на 3-4 години.

Потім майбутнє варення потрібно повернути в каструлю і нагріваємо майже до кипіння, але кипіти не даємо. Залишаємо варення в спокої годин на 8-12.

Потім знову проварити хвилин 10, і знову залишити в спокої на 8-12 годин. Потім повторити варіння протягом хвилин 10-15.

Ідеальне, «кришталеве» варення готове. Більш простого і зрозумілого варення не знайти! З приготуванням впоратися навіть недосвідчена господиня. Змогла я, зможете і ви.

Rating
( 5 assessment, average 2.8 from 5 )
Loading...