У сезон готую чебуреки з кабачків: вони навіть охолонути не встигають

Чебуреки з кабачків - рецепт приготування

З’явилися перші кабачки, але смажити їх вже набридло. Спочатку я пробувала робити з них млинці, а потім придумала своєрідні чебуреки. Рецепт читайте нижче.

Для того щоб зробити чебуреки з кабачків, нам знадобиться:

  • пів кілограма кабачків,
  • 2 яйця,
  • чайна ложка порошку для печива,
  • 160 г просіяного борошна,
  • 20 г крохмалю,
  • 350 мл молока,
  • 15 г петрушки, по половинці чайної ложечки солі і чорного перцю,
  • 500 г курячого або індичого фаршу,
  • велика цибулина,
  • 50 мл води,
  • чайна ложка приправи “для курки”.

Як приготувати чебуреки з кабачків. Покрокова інструкція

Для початку вибираємо добрі молоді кабачки і чистимо їх. Нарізаємо кабачки кубиками, а потім подрібнюємо за допомогою блендера. Повинна вийде кабачкова суміш, за консистенцією подібна кашки.

У цю кабачкову кашку вбиваємо яйця, додаємо борошно і крохмаль. Борошно має бути просіяним і змішаним з розпушувачем. Все перемішуємо, поки у нас не вийде маса однорідної консистенції.

В густу суміш вливаємо молоко, і потім ще раз перемішуємо блендером або міксером з насадкою для тіста. Перекладаємо у велику миску.

У миску з кабачковим тістом додаємо дрібно нарізану петрушку і по чверті чайної ложечки солі і перцю. Потім знову все перемішуємо і даємо тісту настоятися протягом 10 хвилин. Цибулю спочатку ріжемо, а потім подрібнюємо за допомогою блендера.

З’єднуємо цибулю з фаршем, добре вимішуємо. Додаємо по чверті чайної ложки солі і перцю, і знову вимішуємо фарш.

Підливаємо в фарш трохи крижаної води. Розігріваємо на вогні сковороду з високими стінками, змащуємо жиром і підсмажуємо фарш. Поки він смажиться, кидаємо в нього приправу “для курки”.

Коли фарш охолоне, можна приступати до смаження чебуреків. Для цього виливаємо на розігріту сковорідку з олією трохи кабачкового тіста таким чином, щоб у нас вийшло щось, схоже на великий млинець. Коли він підсмажиться з одного боку, перевертаємо його і кладемо на середину млинця трохи курячого фаршу. Беремо лопатку і обережно загортаємо краї млинця так, щоб сформувався чебурек. Смажимо з обох сторін в гарячій олії.

Такі кабачкові чебуреки найкраще їсти відразу ж, гарячими. Це літня страва, її добре готувати на дачі. А поливати ці чебуреки рекомендують сметаною або ж сметанним соусом.

Rating
( No ratings yet )
Loading...