У минулому році закрила 30 банок персиків половинками, а їх все одно виявилося мало

Щоліта я в обов’язковому порядку закатую як мінімум 30 баночок з персиками. Знаю, що взимку зможу витягнути себе з самого похмурого стану, просто відкривши баночку цієї смакоти.

А сьогодні із задоволенням ділюся своїм улюбленим рецептом консервування персиків з тобою.

Необхідні продукти:

  • 2 кг персиків
  • 400 г цукру
  • 1 л води
  • 2 ч. л. лимонної кислоти

Покроковий процес приготування:

Насамперед персики необхідно добре промити і обсушити за допомогою паперових рушників.

Далі розрізаємо персики на половинки і прибираємо з них кісточки. За бажанням можна також очистити фрукти від шкірки. Щоб зробити це швидко і акуратно, занур половинки персиків в ємність з гарячою водою на пару хвилин, а потім відразу переклади фрукти в крижану воду.

У минулому році закрила 30 банок персиків половинками, а їх все одно виявилося мало

Далі щільно укладаємо шматочки персиків в простерилізовані банки і заливаємо їх кип’ятком. Після чого накриваємо баночки кришками і залишаємо так постояти протягом 20 хвилин.

У минулому році закрила 30 банок персиків половинками, а їх все одно виявилося мало

За цей час можна приготувати сироп. Змішай в каструльці воду, цукор і лимонну кислоту і провари суміш на повільному вогні до закипання, постійно помішуючи. Після того, як сироп закипить, тримай його на вогні ще 3-4 хвилини.

Коли персики настоятися, злий воду з банок і залий фрукти гарячим сиропом.

У минулому році закрила 30 банок персиків половинками, а їх все одно виявилося мало

В кінці залишається тільки закрутити банки, перевернути і вкрити ковдрою. А вже після того, як заготовки охолонуть, можна перемістити їх в темне прохолодне місце.

У минулому році закрила 30 банок персиків половинками, а їх все одно виявилося мало

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...