У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

У моєму меню сьогодні дуже смачний сметанний пиріг! І рецептом цього пирога зараз хочу поділитися з вами. Було б правильно назвати цей пиріг “завжди вдалий” – приготувати його зможе навіть недосвідчена господиня. Готується дуже швидко і просто – весь процес приготування тіста і начинки забере у вас буквально 10 хвилин, ну а всю іншу роботу зробить за вас духовка.

Інгредієнти для приготування:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 300 г

Для начинки:

  • Сметана 20% – 400 г
  • Цукор – 120 г
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Кукурудзяний або картопляний крохмаль – 2 ст. л.
  • Ягоди (свіжі або заморожені) – 150 г (за бажанням)

Переходимо до приготування сметанного пирога

Спочатку в окрему невелику миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і вінчиком розбиваємо суміш.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Тепер в іншу, значно більшого розміру миску просіваємо борошно, додаємо дрібку солі, розпушувач, перемішуємо. І сюди ж на тертці натираємо охолоджене (а краще заморожене) вершкове масло.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Руками гарненько розтираємо борошняну суміш до стану дрібної крихти. Важливо це робити максимально швидко, щоб шматочки масла не почали танути від теплоти рук.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Вміст двох мисок з’єднуємо і швидко замішуємо тісто. Ретельно вимішувати тісто не потрібно, як тільки всі компоненти зберуться в єдине ціле, припиняємо заміс. Якщо мінімізувати контакт тіста з руками, масло не почне танути завчасно, і основа пирога вийде розсипчастою.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Тепер беремо відповідну форму для випічки (краще якщо вона буде роз’ємною – саме з такої форми пиріг найлегше діставати). Злегка змащуємо її вершковим маслом і викладаємо готове тісто, рівномірно розподіляючи по дну і роблячи бортики десь 5 см. І поки відставляємо в сторону.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Тепер можна швидко зробити начинку! Розбиваємо в миску яйця, додаємо цукор, крохмаль, перемішуємо вінчиком.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Додаємо сметану і ще раз все перемішуємо.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Переливаємо готову начинку в форму для випічки з тістом. За бажанням зверху розкладаємо ягоди або ж якісь фрукти. Можна додавати абсолютно будь-які – у мене в цей раз заморожена чорниця. Відмінно виходить з вишнею, смородиною та полуницею. Якщо немає ягід або фруктів – нічого страшного, пиріг теж вийде дуже смачним. Ще можете додати шоколад, нарізаний невеликими шматочками.

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Випікається пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів. Випікаємо приблизно 1 годин (комусь може знадобитися трохи більше часу, все залежить від функціональності вашої духовки). Спечений пиріг дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути у формі і тільки потім витягуємо. Він смачний як відразу після приготування, так і на наступний день – він дуже ніжний! Готуйте, пробуйте, Смачного!

У моєму холодильнику сметана ніколи не застоюється: ділюся рецептом смачного сметанного пирога

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...