Кожна господиня стикалася з головною проблемою при приготуванні їжі в сковорідці – м’ясо, риба, картопля, а особливо, млинці часто прилипають до сковороди.
Це псує зовнішній вигляд готової страви, шматочки м’яса або риби розвалюються, картопля втрачає хрустку скоринку, а млинець доводиться викидати і починати пекти новий.
Так ось, у моєї бабусі всі до одного млинці завжди були ідеальні, шматочки м’яса і риби ніколи не прилипали до сковороди і не розвалювалися, а смажена картопля кожен раз була з рум’яною і хрусткою скоринкою.
А вся справа в особливому антипригарному покритті, яке використовувала моя бабуся.
Незважаючи на його простоту і доступність, він дуже і дуже ефективний – будь-яка їжа перестає липнути до дна сковорідки і виходить ідеальною, як за зовнішнім виглядом, так і за смаковими якостями.
Антипригарне покриття моєї бабусі
Насамперед, хотілося б пояснити, що це антипригарне покриття підходить для будь-якої сковорідки – чавунної, тефлонової і які ще бувають. Для будь-якої.
З компонентів знадобляться:
- сіль велика – 2 склянки;
- олія соняшникова.
Все це є у будь-якої господині, на будь-якій кухні. Вода в крані в тому числі.
Покрокові дії:
1. Сковорідку ставимо на плиту, вогонь повинен бути середньої інтенсивності.
2. Насипаємо в сковороду дві склянки солі і завдання – прожарити її. Сіль потрібно постійно перемішувати для рівномірного нагріву. На прожарювання солі в залежності від діаметра сковорідки йде 25 – 30 хвилин.
3. Сіль висипати, залишки змити під проточною водою.
4. Сковорідку витерти насухо.
5. Тепер в дно сковороди потрібно “втерти” соняшникову олію, для цього можна використовувати чисту х/б тканину, ватний диск або що-небудь ще. Втирати олію потрібно дуже ретельно і прискіпливо.
6. Залишити сковорідку з олією на одну добу при кімнатній температурі.
7. Залишилося просто змити надлишки олії. І вау-ля сковорідка з антипригарним покриттям готова до використання.
Більше в цій сковорідці нічого не пригорить і не прилипне.
Повторювати “антипригарний процес” потрібно в залежності від частоти використання посуду раз в один або два місяці.
А Ви знали про цей бабусин метод перетворення звичайної сковорідки в антипригарну?
Поділіться своєю думкою в коментарях. Дякую.