У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Іноді так хочеться пригостити себе та рідних пиріжками з картоплею, але так не хочеться їх ліпити! Є чудова альтернатива пиріжкам з картоплею — картопляні коржики. Вони виходять дуже м’якими та смачними, а готуються вкрай просто, та до того ж завжди приємно спробувати щось новеньке.

Вам знадобляться:

  • картопля – 300 г;
  • картопляний відвар – 150 мл;
  • борошно – 300 г;
  • дріжджі – 1 ч. л.;
  • сіль 0,5 ч. л.;
  • цукор – 1 стакан;
  • цибуля – 2 шт.;
  • соняшникова олія – 50 мл для смаження;
  • спеції за смаком

Насамперед нарізаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо її до золотистого кольору.

У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Як і для пиріжків для коржиків знадобиться готова картопля. Її відварюємо та викладаємо в миску, яка підходить для тіста. Відвар від картоплі не викидаємо, він ще знадобиться.

У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Розминаємо картоплю в пюре, залишаючи невеликі шматочки, а потім додаємо до неї трохи відвару, щоб отримати досить рідку суміш.

У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

До картоплі додаємо сіль, цукор, дріжджі, пересмажену цибулю та спеції за смаком, добре перемішуємо. Потім додаємо в миску борошно і трохи вимішуємо тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо на вистоювання приблизно на 1 годину. За цей час тісто добре підніметься та збільшиться приблизно у 2 рази.

У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Ділимо тісто на кілька частин, після чого викладаємо його в змащені олією форми або на лист. Зверху змащуємо коржі яйцем і за бажання посипаємо кунжутом.

У 2 рази простіше і крутіше звичайних пиріжків з картоплею

Забираємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хв. Готово можна подавати до столу!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...