Тушкована капуста, яку обожнюють діти. Ділюся рецептом

Складно знайти на наших столах продукт, більш популярний, чим капуста. Вона корисна, смачна, а також дуже універсальна в приготуванні. Своїх дітей я довго не могла привчити їсти цей продукт, вони навіть запаху не переносили. Але зовсім недавно колега по роботі поділилася рецептом, завдяки якому тепер тушкована капуста – улюблена дитяча страва в моєму домі.

Інгредієнти

  • 1 невелика головка капусти (зазвичай 1 -1,2 кг)
  • 3 середні морквини
  • 3 великих цибулини
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1, 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі

Приготування

Спершу наріж ріпчасту цибулю півкільцями.

У глибокій сковорідці або каструлі з товстим дном розігрій олію. Відправляй туди цибулю і смаж на середньому вогні до золотистого кольору.

Моркву натри на грубій терці, а потім відправляй її в сковорідку до цибулі. Перемішати і туши під кришкою ще 4 хвилини.

В цей час наріж капусту. Для твердих сортів скористайся шатківницею.

Частину капусти висип в каструлю, посоли і розмішай. Так вона пустить сік і трохи зменшиться в об’ємі. Потім додавай в каструлю капусту, що залишилася, знову добре мішай і накривай кришкою. Зменш вогонь і туши ще 10 хвилин.

Після цього відправляй в каструлю томатну пасту і знову добре перемішуй.

В останню чергу додавай в капусту цукор. Розмішуй, накривай кришкою і туши ще 5-7 хвилин. Ось тушкована капуста і готова.

Тушкована капуста з грибами

Тушкована капуста, яку обожнюють діти. Ділюся рецептом

В цей рецепт легко можна додати гриби, якщо твоя родина їх любить. Використовуючи лісові гриби, попередньо відвари їх. Шампіньйони в відварюванні не потребують, тому я використовую саме їх.

Візьми 300 г шампіньйонів, вимий і наріж пластинками або кубиками. Обсмаж гриби на сковорідці з декількома краплями олії до рум’яної скоринки. Смажити до готовності не потрібно, оскільки разом з капустою вони приготуються повністю.

Гриби посоли і поперчи за смаком, а потім пересип в окрему тарілку. Додай їх в капусту за 5-7 хвилин до кінця приготування. Так вони встигнуть приготуватися і збережуть скоринку.

Ти можеш додавати в тушковану капусту різні інгредієнти, що допоможе страві не приїстися.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...