Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам’ятаю до цих пір

Булочки з чаєм – це одна з моїх улюблених страв. Бабуся в селі постійно готувала їх, тому я досить часто до неї приїжджав.

Список інгредієнтів

  • 600-700 грам борошна;
  • 150 мл молока;
  • 150 мл води;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 грам цукру;
  • 7 грам сухих дріжджів;
  • половина чайної ложки солі;
  • 80 мл соняшникової олії;
  • ванільний цукор (використовувати за смаком);
  • 150 грам цукру (для підсипки);
  • 50 грам вершкового масла.

Цукрові булочки: процес приготування

Висипаю борошно в окрему ємність, додаю сухі дріжджі. Ретельно перемішую.

У миску розбиваю два курячих яйця. Додаю цукор, яйця, ванільний цукор, сіль. Збиваю міксером.

Беру 300 мл рідини (150 мл води і 150 мл молока). Додаю до маси, зазначеної в кроці 2. А потім в цю ж ємність додаю соняшникову олію.

Потім додаю борошно в цю ж миску і замішую тісто (можна просто ложкою, у мене є насадка для міксера).

Тісто готове. Воно м’яке і до рук не липне. Якщо у вас тісто липне до рук, то додайте трохи олії.

Закриваю тісто харчовою плівкою і прибираю в холодильник приблизно на годину. Дістаю з холодильника, розкочую, ділю все тісто навпіл.

Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам'ятаю до цих пір

Потім ріжу тісто ще раз на 2 рівні частини і кожну частину на 3 шматочки. Виходить 12 булочок.

Кожен шматочок скачують в кулю, тісто не липне до рук. Духовку розігрійте градусів до 100 градусів.

Кожен шматок тіста розкочую, потім все змащую вершковим маслом (попередньо його розтоплюю).

Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам'ятаю до цих пір

Потім посипаю поверхню булочки цукром. Завертаю в рулетики, піднімаю краї наверх, зчіплюються краї і складаю навпіл, а потім беру ніж і ріжу. Розкриваю і виходить булочка.

Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам'ятаю до цих пір

Викладаю на деко папір для запікання, а на неї булочки.

Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам'ятаю до цих пір

Змащую яйцем і випікаю. Температура – 180 градусів. Час випікання – 18-20 хвилин.

Виходить відмінна випічка, яку можна вживати в їжу з молоком або чаєм.

Цукрові булочки як у бабусі в селі. Той самий смак з дитинства, який я пам'ятаю до цих пір

Rating
( No ratings yet )
Loading...