Домашні цукерки з вівсяних пластівців – у них немає цукру або шоколаду, зате багато сухофруктів. Додаткову солодкість та цікавий присмак десерту додають мед і фруктовий сік. На цей раз у мене виноградний. А ще склад ласощів можна змінювати на власний розсуд. Щоб надати кулькам більш апетитного вигляду, я обвалюю їх у какао, горіхах або вівсяній крихті, кокосовій стружці.
Необхідні продукти:
- Вівсяні пластівці – 130 г
- Фініки – 100 г
- Курага – 50 г
- Чорнослив – 50 г
- Родзинки – 50 г
- Мед – 1 ст. л.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Виноградний сік – 100 мл
Покроковий процес приготування:
Складіть сухофрукти в миску та залийте гарячою водою. Залиште їх на 5 хвилин, щоб ті трохи розм’якшилися, потім промийте та видаліть кісточки з фініків та чорносливу. Обсушіть фрукти.
Обсмажте вівсяні пластівці у сухій сковороді на середньому вогні. Постійно помішуйте вівсянку, щоб та рівномірно підрум’янилася. Коли з’явиться характерний запах та колір, заберіть з вогню.
Перекладіть сухофрукти в сотейник і залийте виноградним соком. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини до м’якості плодів.
Складіть охолоджені пластівці та сухофрукти в чашу блендера і перебийте до однорідності. Якщо маса занадто щільна, долийте ще трохи соку. Також можете пропустити все через м’ясорубку. Додати мед.
З отриманої маси сформуйте невеликі кульки та обваляйте їх у какао. Потім викладіть на тарілку та накрийте харчовою плівкою. Приберіть цукерки у холодильник на 3–4 години.
Я зберігаю цукерки із сухофруктів у герметичному пластиковому контейнері у прохолодному місці. Якщо залишити ласощі відкритими в холодильнику, вони вберуть запахи сусідніх продуктів. Що зробить їх менш приємними на смак.