Цю смачну закуска з перців готую все літо (дуже простий рецепт)

Коду настає сезон овочів, гріх не приготувати з них прості, але дуже смачні страви і закуски.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • перець солодкий різного кольору;
  • олія соняшникова – 5 ст.л;
  • сіль і цукор по 1 ч.л;
  • зелень;
  • гострий перець – 1 шт;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • оцет звичайний або сік лимона – 2 ст.л.

Процес приготування

Перці промиваємо і цілими укладаємо в рукав для запікання, кладемо його на деко і запікаємо перці в духовці, при температурі 200 градусів близько 25 хвилин. Виймаємо з пакета і охолоджуємо.

Порада: сік від перцю не виливаємо, а далі використовуємо.

Прибираємо шкірку з перцю, ріжемо його тонкими скибочками.

Для маринаду змішуємо соняшникову олію, сік від перців, сіль і цукор, нарізану зелень і пропущений через прес часник. Перемішуємо.

Додаємо дрібно нарізаний гострий перець і оцет.

Пробуємо на сіль і спеції і якщо необхідно, додаємо до смаку.

Виливаємо маринад в ємність до перцю, все ретельно вимішуємо, накриваємо кришкою і ставимо на 1 годину в холодильник.

Порада: краще залишити перець маринуватися довше – тоді він стане ще гострішим і ароматнішим. Але це справа смаку. Всі продукти ви можете брати в кількості за своїм бажанням.

Rating
( No ratings yet )
Loading...