Я так люблю малину, але сезон так короткий, що я не встигаю в повній мірі насолодитися ароматною, солодкою і корисною ягодою. Тому я перепробувала безліч методів збереження малини, щоб була можливість насолоджуватися нею цілий рік. Я заморожувала її цілою, збитою з цукром і без, в контейнерах і формочках.
Так, малина залишається такою ж смачною і корисною, але місця в морозильній камері не вистачає на все і відразу. Думаю, що багато хто знає, як зберегти ягоду на зиму. Однак є новачки в цій справі, які тільки починають свій шлях. Насправді метод, про який я хочу вам розповісти, теж став для мене недавнім відкриттям. Ось хочу поділитися, може він теж стане для когось корисним.
Що ж потрібно робити?
На цей раз у мене після перебирання від 1 кілограма малини залишилося 850 грамів.
Я засипала ягоди 420 грамами цукру, але можна і менше, а ось більше – це зайве.
Тепер злегка толку малину, засипану цукром і відставляю в сторонку, щоб цукор повністю розчинився.
При теплій температурі буде досить години.
Після розчинення цукру, малинову масу перекладаю в пакети, у яких є замки, так звані Зіп-пакети. Розміщую в морозилку.
Ще можна розкласти малину в рядок на дошці або невеликому підносі, помістити на деякий час в морозилку, а після заморожені ягідки перекласти в пакет з замком. Тоді малина НЕ злипнеться. Однак я більше люблю перший метод – з цукром.
Я заморожувала малину в мисочках і пластикових стаканах, але зробила висновок, що Зіп-пакети – найекономніший метод зберігання.