Погодьтеся, не завжди виходить підготуватися до обіду як годиться. Звичайно, коли чекаєш гостей, і продукти заздалегідь закуповуєш, і меню продумуєш. Але це ж не кожен день. Особисто для мене після важкого робочого дня немає нічого милішого, чим капустяні млинці з фаршем. У холодильнику завжди знайдеться те, з чого їх приготувати.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна – 450 г
- Яйце – 5 шт.
- Сіль – 1,25 ч. л.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Часниковий порошок – 0,5 ч. л.
- Булгур – 100 г
- Курячий фарш – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Вода – 0,5 скл.
- Томатна паста – 50-70 г
- Пшеничне борошно – 3 ст. л.
Покроковий процес приготування:
Білокачанну капусту, можна стару, тонко наріжте. Додайте до неї 0,5 ч. л. солі і помніть руками. Тепер до капусти додайте нарізану зелень, яйця, борошно, перець і сушений часник. Перемішайте.
Тісто перемішуйте кожен раз, перед тим як викласти його на сковорідку. Тим часом розігрійте на сковорідці олію. На неї викладіть порцію капустяного тіста.
Розподіліть тісто, блін смажте на середньому вогні з обох сторін. Як тільки він підрум’яниться, знімайте його. Таким чином ви приготуєте 6-8 млинців.
Для начинки я використовую заздалегідь зварений булгур і залишки м’ясного фаршу. Звичайно, його ви можете приготувати і спеціально. Для цього пропустіть через м’ясорубку м’ясо з часником, цибулею і 0,5 ч. л. солі.
Змішайте фарш з булгуром, за смаком додайте перець і хмелі-сунелі. Перемішайте все. Викладіть 1 ст. л. начинки на капустяний млинець. Розподіліть її, а сам млинець згорніть у трубочку.
Таким же чином сформуйте і інші млинці. Їх всі розріжте навпіл і викладіть на сковорідку. Залийте млинці заливкою. Для неї змішайте томатну пасту з водою, сіллю і перцем.
Накрийте страву кришкою, поставте її на плиту. Готуйте млинці на мінімальному вогні 30-35 хвилин. Подавайте страву до столу ще гарячою.
Капустяні млинці з фаршем роблю навіть в якості заготовки. Загорнула начинку в млинці, їх акуратно склала в пакет – і в морозилку. Коли немає сил готувати після роботи, а хочеться порадувати сім’ю смачним обідом, рятують тільки млинці. Сподобався рецепт? Збережіть його собі!