Ця гостра, соковита ікра точно урізноманітнить ваш стіл взимку

Зараз сезон заготівель на зиму, тому вирішили поділитися з вами цікавим рецептом ікри, яка напевно сподобається простотою приготування і порадує смаком.

Для овочевої ікри необхідно:

  • Буряка – 2 кг
  • Моркви – 1 кг
  • Цибулі – 1 кг
  • Помідорів – 800 гр
  • Гіркого перцю – 1 стручок
  • Оцту 9% – 80 мл
  • Солі 1 стол.л. з гіркою – додавайте до смаку
  • Цукру – 2-3 стол.л. з гіркою
  • Соняшникової олії – 250 мл
  • Часнику – 1 головка
  • Спецій: перець, насіння кропу, лаврове листя

Покроковий процес приготування

Буряк і моркву очищаються і натираються на тертці. Цибулю нарізають дрібно. Помідори і перчик пропускається через м’ясорубку. Часник через давилку.

Обсмажується зажарка з цибулі і моркви на олії, поки цибуля не стане прозорим. Після додаються помідори, коли все закипає, додається буряк.

Вмішуємо спеції і тушкуємо на маленькому вогні протягом півтори години. В самому кінці додається часничок.

Суміш відразу розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо, даємо охолонути в перевернутому і закутаному вигляді. З такої кількості продуктів виходять 6 півлітрових баночок.

Ікра виходить в міру гостра, соковита добре підходить для зажарки борщу і просто як закуска! Смачного.

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...