Цей торт готують не складно, за часом не затратно

Цей відкритий пиріг з такою незвичайною начинкою підкорює всіх. Я взагалі люблю рецепти десертів, де немає заморочок. Все повинно бути легко і просто.

Необхідні продукти:

  • Борошно пшеничне просіяне – 180 гр
  • Вершкове масло (холодне) – 100 гр
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач – 0,5 ч.л
  • Яйце – 1 шт

Начинка

  • Сирно-вершковий сир (крем-сир) – 300 гр
  • Білий шоколад – 300 гр
  • Мак – 20 гр

Покроковий процес приготування:

Приготування не займе багато часу. І почнемо, звичайно, з основи.

Просіваємо борошно в миску. Сюди відправляємо цукор, сіль і розпушувач. Перемішуємо сухі інгредієнти. Натираємо холодне масло на тертці і руками змішуємо його з сухою сумішшю так, щоб вийшла дрібна крихта. Тепер додаємо яйце. Замішуємо гладке тісто, яке не липне до рук. Кладемо в пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

Через цей час розкачуємо, на присипаній борошном поверхні, з тіста пласт, товщиною не більше 3 мм, діаметром 24 см. (Форма діаметром 20 см + бортик 4 см)

Акуратно переносимо тісто в форму і формуємо основу з бортиками. Змащувати або вистеляти її нічим НЕ потрібно!

Для того, щоб вона рівномірна пропеклась і не піднялася, робимо часті проколи виделкою по дну і бортах. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку – запікаємо 15-20 хвилин до золотистого кольору. Нехай форма остигає, а ми займемося начинкою.

У миску викладаємо крем-сир. Додаємо поламаний шоколад і відправляємо все на водяну баню, щоб отримати однорідну масу. У цю масу додаємо сухий мак. І добре перемішуємо. Відключаємо плиту, але не знімаємо миску з водяної бані – залиште поки так.

Основу виймаємо з форму і встановлюємо на блюдо. Перекладаємо теплу начинку і розрівнюємо.

Прибираємо в холодильник на ніч або на 4-5 годин і можна подавати!

Цей торт готують не складно, за часом не затратно

Найскладніше дочекатися чаювання! Як бачите, готується все не складно.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...