Цей салат підкорює своїм смаком: «Морква по-французьки»

Якщо вам набридли всі стандартні салати, то ми пропонуємо вам приготувати цей. У нього оригінальний смак, який сподобається всім без винятку. Також ви зможете здивувати гостей або рідних. Крім морквини, є ще кілька складових, які і додадуть салату цікавий присмак.

Які інгредієнти необхідні:

  • Дві морквини великого розміру або три середнього;
  • Половину баночки кукурудзи;
  • Два зубчики часнику;
  • Одна цибулина невеликого розміру;
  • 120 мл води;
  • 2/3 столової ложки яблучного оцту;
  • Одна чайна ложка солі;
  • Півтори чайних ложок цукру.
  • Майонез, щоб заправити салат (найкраще підійде легкий);
  • За бажанням – твердий сир.

Переходимо до процесу приготування

Очистіть моркву, помийте, обсушіть і поріжте на тонкі довгі смужки або можете натерти за допомогою терки.

Візьміть каструльку невеликого розміру і покладіть половину моркви, рівномірно розподіливши по дну. Додайте по дрібці цукру і солі.

Зверху покладіть другу частину моркви і теж посоліть, посипте цукром.

З’єднайте воду з оцтом і залийте морквину. Закрийте каструлю кришкою і помістіть на вогонь слабкої інтенсивності. Варіть 15 хвилин. Обов’язкова умова – саме варити, а не кип’ятити. Таким чином морквина буде не сирою і злегка хрусткою.

В цей час поріжте цибулю на чверть кільця або півкільця. Через 15 хвилин, всипте цибулю до моркви.

Потім видавити через прес часник, ретельно перемішайте і знову закрийте кришкою. Вимкніть вогонь і дайте постояти салату так 5 хвилин.

Ще можна додати цибулю і часник після того, як морквина охолоне. Таким чином у салату буде приємна пікантність.

Перекладіть в салатницю нехай інгредієнти повністю охолонуть. Після цього всипте кукурудзу, додайте майонез і перемішайте.

Помістіть ненадовго салат в холодильну камеру, щоб він настоявся.

Rating
( No ratings yet )
Loading...