Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Цей пиріг повинна спробувати приготувати кожна господиня. Пиріг і поєднання смаків «просто бомба». Радимо!

Все що необхідно:

Для основи:

  • Борошно – 150 гр
  • Цукор – 50 гр
  • Сіль – дрібка
  • Яйце – 1шт.
  • Вершкове масло – 90 гр

Для крему:

  • Молоко – 250 гр
  • Цукор – 60 гр
  • Ванільний цукор – 10 гр
  • Яйце – 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 25 гр (можна використовувати картопляний)
  • Вершкове масло 40 гр

Вишневий шар:

  • Вишня заморожена – 300 гр
  • Цукор – 60 гр (або за смаком)
  • Желатин швидкорозчинний – 7 гр + 35 г води

Покроковий процес приготування:

Масло кімнатної температури збиваємо з цукром і сіллю 4 хвилини. Додаємо яйце і збиваємо 2 хвилини. Тепер додаємо борошно.

Швидко замішуємо м’яке тісто, воно повинно бути м’яким і липким. Перекладаємо в пакет і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.

А поки займемося кремом

У мисці змішуємо, за допомогою віночка яйце і цукор. Після додаємо крохмаль. Розмішуємо до однорідності і вливаємо тепле молоко. І переливаємо в каструльку, в якій будемо варити крем.

Ставимо на невеликий вогонь і заварюємо, при постійному помішуванні. При появі «бульок» варимо ще 2 хвилини і знімаємо. Обов’язково постійно помішуємо!!!

У мисці змішуємо, за допомогою віночка яйце і цукор. Після додаємо крохмаль. Розмішуємо до однорідності і вливаємо тепле молоко. І переливаємо в каструльку, в якій будемо варити крем.

Ставимо на невеликий вогонь і заварюємо, при постійному помішуванні. При появі «бульок» варимо ще 2 хвилини і знімаємо. Обов’язково постійно заважати !!!

У гарячий крем додаємо масло і ванілін і перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою «в контакт» і залишаємо «чекати своєї черги».

Дістаємо тісто, розкатуємо його, за допомогою качалки, присипаючи борошном, в коло діаметром 26 см (діаметр форми 21 см + бортики близько 4 см). Перекладаємо в форму, дно форми необхідно застелити пергаментом. Формуємо красиві, рівні бортики – робити це просто, тісто піддатливе.

Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Дно і бортики проколюємо виделкою, щоб тісто не здулося при випіканні, і відправляємо в розігріту духовку на 20-25 хвилин (залежить від вашої духовки) при температурі 180 градусів.

Поки печеться основа зробимо верхній шар

Желатин заливаємо водою і даємо набрякнути.

Заморожену вишню без кісточок засипаємо цукром, ставимо на вогонь, і даємо закипіти, щоб цукор розтанув. Знімаємо з вогню. Обов’язково! Даємо трохи охолонути і додаємо желатин. Перемішуємо.

Готову база (з форми НЕ виймати) і вишні повинні охолонути до кімнатної температури. Тільки після цього приступаємо до складання.

На основу викладаємо крем і рівномірно розподіляємо. На крем викладаємо, акуратно, вишню в сиропі і також розподіляємо по всіх поверхні пирога.

Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб вишня застигла.

Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Все пиріг готовий і це «просто бомба». Приємне чаювання і захват всіх хто буде пробувати забезпечений.

Цей пиріг з вишнею і заварним кремом крутіший за торт

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...