Це печиво міг придумати тільки геній. Смакота без особливої метушні

Склад продуктів

Для тіста:

  • борошно – 850 гр.
  • яйце – 2 шт.
  • кефір – 300 мл.
  • сода – 5 гр.
  • сіль за смаком
  • маргарин – 320 гр.

Для начинки:

  • цукор – 300 гр
  • вершкове масла – 30 гр
  • ваніль – 3 гр
  • борошно – ½ склянки

Покроковий процес приготування печива

Починаємо з тіста: Змішуємо в мисці просіяне борошно й холодне масло або маргарин. Яйця збовтуємо виделкою і додаємо в крихту. Один жовток залиште для змащування. Додаємо кефір, змішаний з содою і ваніль з сіллю. Добре замішуємо гладке, м’яке тісто. Масу нарізаємо на 3 частини. Скачуємо кожну в окрему кульку, накриваємо серветкою і прибираємо в холод.

А поки займемося начинкою: в м’яке масло (просто заздалегідь дістаньте його) додаємо просіяне борошно, і розтираємо руками, щоб отримати дрібну крихту. Додати цукор і перемішуємо. Розділяємо на 3 частини.

З тіста розкачуємо пласт товщиною 2 мм і викладаємо рівномірно начинку, не забудьте залишити по сантиметру від краю без начинки. Скручуємо в щільний рулет. Змащуємо збитим жовтком. Наколюємо виделкою в декількох місцях і розрізаємо на шматочки, товщиною 2-3 см.

Акуратно переносимо на деко, застелене пекарним папером і випікаємо при 200 градусах приблизно 20 хвилин, до золотистого кольору.

Розсипчасте зовні і м’яке всередині – дуже смачне печиво. Спробуйте!

Це печиво міг придумати тільки геній. Смакота без особливої метушні

Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Loading...