Всім привіт! Дуже люблю готувати, точніше гасити в сметанному соусі курку, рибу, м’ясо, гриби. А щоб сметана не згорнулася при гасінні, а перетворилася в ніжний і оксамитовий соус завжди дотримуюся трьох простих правил.
Звичайно, досвідчені господині знають ці секрети, а ось для молодих і недосвідчених кулінарів впевнена ця інформація стане в нагоді.
Три секрети щоб сметана не згорнулася при гасінні.
Секрет перший.
Для приготування соусу використовуйте добру свіжу і жирну сметану, мінімум 20%, в ідеалі 25-30% жирності.
Секрет другий.
Ніколи не готуйте з холодної сметани. Перед приготуванням дістаньте сметану з холодильника, нехай вона постоїть на кухні кілька годин, погріється і стане кімнатної температури.
Так само при приготуванні соусу воду (молоко, вершки) додавайте як мінімум кімнатної температури, а краще злегка теплі.
Секрет третій.
Щоб сметанний соус став оксамитовим по консистенції додайте столову ложку крохмалю. Картопляного або кукурудзяного.
Можна звичайно і борошно використовувати, але з крохмалем виходить кращим і ніжнішим.
Дотримуючись цих трьох простих секретів, сметанний соус завжди буде виходити самим оксамитовим, найсмачнішим і ніжним і ніколи не згорнеться при гасінні.