Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Сьогодні я поділюся відразу трьома улюбленими сімейними рецептами, серед яких буде справжній десерт зі збитих ягід. Діти просто у захваті від нього. Краще будь-яких цукерок і тістечок, а головне – натуральний і дуже корисний. Так що діставайте свої кулінарні зошити або зберігайте статтю в закладки. Обіцяю, буде смачно!

Малиновий джем без кісточок

Деякі не люблять малинове варення за те, що в ньому багато дрібних кісточок. Вони постійно застрягають в зубах, і дістати їх звідти справжнє випробування. Саме для вас я підготувала рецепт малинового джему без кісточок і згущувачів.

Інгредієнти

  • 1 кг малини
  • 700 г цукру

Приготування

Збийте малину до стану пюре за допомогою погружного блендера. Поставте сито на каструлю і вилийте в нього малинову масу.

Перетирайте малину ложкою або силіконовою лопаткою до тих пір, поки на ситі не залишиться одна макуха. Підніміть сито і змийте рештки з дна.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Додайте до малини цукор і поставте каструлю на вогонь трохи менше середнього. Помішуйте джем, а коли він закипить, зніміть піну.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть варення 15 хвилин. Якщо хочете домогтися більш густої консистенції, трохи продовжіть час варіння.

Розлийте гарячий джем по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 півлітрових банки.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

А з останків макухи можна приготувати освіжаючий малиновий напій. Перекладіть кісточки в глечик, всипте 2-3 ст. л. цукру і залийте 1,5 л води. Розмішайте і дайте настоятися 15-20 хвилин. Все, напій готовий!

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Джем з малини і аґрусу

Цікавий варіант джему виходить, якщо змішати малину і аґрус. Густота заготовки буде залежати від сорту ягід. Чим більше пектину, тим щільніша буде маса. Справжнє ягідне желе.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Інгредієнти

  • 800 г аґрусу
  • 250 г малини
  • 850 г цукру

Приготування

Помийте аґрус і розімніть його товкачем. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Зменшіть вогонь, розімніть вцілілі ягоди (якщо потрібно) і варіть до розм’якшення ягід. Потім додайте малину, доведіть до кипіння, прогрійте 30 секунд і зніміть з плити.

Пропустіть ягідну масу через сито. Додайте цукор і поверніть на вогонь. Після закипання готуйте 15-30 хвилин, приберіть піну. Розлийте джем по стерилізованим банкам, закрийте і переверніть до повного охолодження.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Збитий малиново-полуничний джем

Цей десерт неймовірно повітряний, ніжний й ароматний. Він не відноситься до заготовок, які довго зберігаються (всього 2-3 тижні в холодильнику). Зате його можна приготувати в будь-який час із заморожених ягід. За структурою збитий джем більше схожий на суфле, що робить його повноцінним десертом.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Інгредієнти

  • 300 г малини
  • 300 г полуниці
  • 250 г цукру
  • 25 г желатину
  • 100 мл води
  • 1 ч. л. ванільною пасти або 1 стручок ванілі

Приготування

Чисті ягоди збийте за допомогою погружного блендера, потім перетріть через сито. Перекладіть ягідне пюре в каструлю, додайте цукор і ванільну пасту.

Доведіть масу до кипіння і варіть на середньому вогні 5 хвилин, весь час помішуючи.

Залийте желатин водою, дайте набрякнути і розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Після чого тонкою цівкою влийте в злегка остиглу (60 градусів) ягідну масу і добре перемішайте.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Перелийте масу в зручну для збивання миску, остудіть і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Потім збийте джем міксером на максимальній швидкості протягом 15 хвилин.

Розкладіть отриманий крем по чистим сухим банкам і приберіть в холодильник. Через 2-3 години джем застигне, і частування можна буде подавати до столу.

Три рецепта малинового джему, які можу порадити з досвіду минулого року

Хіба можна залишитися байдужим до такої смакоти? Якщо ви, як і я, обожнюєте малину, тоді швидше приступайте до приготування варення. Всі рецепти прості і швидкі, так що впорається кожна господиня. Успіхів!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...