Три простих способи приготування дуже смачного домашнього зефіру

Багато людей полюбляють куштувати зефір. Його можна приготувати в домашніх умовах. Цей зефір можуть куштувати навіть маленькі діти. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Зефір з яблуком

Інгредієнти:

  • 500 гр. яблук;
  • 2 яєчних білки;
  • 40 гр. желатину;
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
  • 1 стакан цукру;
  • ванілін.

Як приготувати:

Яблука миються та чистяться. Потім вони запікаються в духовці та перетираються на пюре (повинно вийти близько 300 грамів).

Далі додається лимонна кислота та ванілін.

Додати білки та збивати для підвищення об’єму.

Желатин заливаються 150 мл води.

Цукор заливається 160 мл води. Потім його потрібно довести до кипіння та варити 7 хвилин. Сироп повинен стати в’язким. Поставити сироп охолоджуватися.

Сироп вливаються у пюре та збивається.

Відтискається желатин, після чого додається в пюре. Усе перемішується та збивається.

З отриманої суміші формується зефір. Покласти його у холодильник на 3 години, щоб він застиг.

Зефір без цукру з медом та перцем

Інгредієнти:

  • 600 гр. полуниці;
  • 3 ст. л. меду;
  • 50 гр. яблучного пюре;
  • 8 яєчних білків;
  • 8 ч. л. агар-агару;
  • 40 гр. желатину;
  • 1 перець чилі.

Як приготувати:

Агар-агар заливається 100 мл води та залишається для набухання.

З полуниці робиться пюре, яке потім пропускається крізь сито для отримання однорідної м’якоті.

Перець чиститься та дрібно нарізується.

Ягідне пюре потрібно змішати з яблучним пюре. Потім додається агар-агар та чилі.

Суміш вариться 4 хвилини до утворення однорідної маси.

Білки збиваються до утворення піни. Потім додається мед та знову збивається.

Додається тепла желейна маса. Потім збивати, поки об’єм не збільшиться вдвічі.

Формується зефір та кладеться в холодильник, щоб він міг застигнути.

Дієтичний зефір

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру;
  • 150 мл молока;
  • 15 гр. желатину;
  • замінник цукру.

Як приготувати:

В третину склянки молока кладеться желатин та перемішується. Суміш залишається на 15 хвилин.

Сир подрібнюється за допомогою блендера. Потім додається замінник цукру та збивається.

До желатину додається залишок молока. Підігрівати на водяній бані, поки не утвориться однорідна суміш. При цьому слід помішувати.

Суміш вливається в сир та перебивається за допомогою блендера. Залишається для застигання на 15 хвилин.

Формується зефір. Для цього можна використовувати кондитерський мішок.

Покласти зефір в холодильник, щоб він застиг.

В домашніх умовах можна зробити також зефір рожевого кольору. Для цього яблучне пюре необхідно трохи підфарбувати за допомогою соку буряка.

Щоб зробити глазур, потрібно розтопити дві шоколадки, додати трішки молока та вершкового масла. Потім залишити охолоджуватися.

Кожен зефір занурюється в глазур та кладеться в холодильну камеру для застигання.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...