Три методи зробити шашлик дуже ніжним і смачним

Якщо вам зненацька захотілося шашлика, тоді ця стаття стане вам у поміч. Бувають у житті випадки, це спонтанні виїзди на природу, а м’ясо потрібно швидко замаринувати, маю для вас три варіанти маринаду для м’яса. Особливо дієвий це третій варіант, перевірено мною не один раз. Маринади для шашликів, що стануть вам у нагоді.

3 рецепти:

1. Рецепт дуже простий: на 2 кг м’яса – 1 великий ківі або 2 маленьких. Спілі розминаємо руками і перемішуємо з м’ясом, а тверді ківі ріжемо на дрібні шматочки теж перемішуємо з м’ясом. Спеції та цибулю-як зазвичай любите. М’ясо завжди стане м’яким всього за півгодини !!!

2. Гранат 2 шт (бажано не гранатовий сік а саме гранат) або стакан соку, 2/3 склянки сухого червоного вина (приблизно 150 мг), цибулю (багато) – це приблизно на 4 кг м’яса.

Відразу сіль не додаємо, тому що м’ясо сік дасть, а треба цей сік зберегти. Ми залишаємо годин на 10-12 (я залишала на ніч, але якщо м’ясо простоїть довше – нічого страшного), приблизно години за 1,5 до того як будете смажити – додаєте сіль, перемішують.

І ще один «секрет» коли починаєш «смажити» м’ясо… спочатку мяско на шампурі (або на сітці) запечатати вогнем. На відкритому вогні трохи потримати, буквально кілька секунд. М’ясо моментально покривається скоринкою і сік залишається всередині. А потім вже робити шашлик як зазвичай…

3. Залийте м’ясо сильно газованою мінеральною водою і під гніт на 2 години, потім злийте залишки мінералки додаємо всі спеції і перемішуємо з майонезом або сметаною кому-що подобається і залишаємо хвилин на 10-15 і смажимо.

Будь-яке жорстке м’ясо буде м’яким. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...