Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Із чим у вас асоціюються мандарини? Коли я вперше в році відчуваю їхній запах, відразу ж думаю про настання зими, затишний теплий будинок, свята. Перед очима відразу з’являється торт з мандаринами, який я часто готую рідним, щоб їх порадувати.

Рецепт цього багатошарового десерту може здатися складним на перший погляд. Але якщо чітко слідувати інструкції, впоратися з ним на раз-два зможе навіть недосвідчена господиня. Бісквітний торт з мандаринами виходить ошатним, як із кондитерської!

Необхідні продукти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 2,25 склянки
  • Вода – 350 мл
  • Пшеничне борошно – 1 склянка
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – 1 дрібка
  • Розпушувач – 10 г
  • Зелений чай – 1 ч. л.
  • Лимон – 0,3 шт.
  • Мандарини – 11 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Вершковий сир – 100 г
  • Цукрова пудра – 4 ст. л.
  • Желатин – 1 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Насамперед приготуємо бісквіт – основу торта. Відокремте жовтки від білків. Білки збийте із сіллю до стану піни. Потім всипте 0,5 скл. цукру та продовжуйте збивати до стійких піків.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Окремо збийте жовтки та 0,5 скл. цукру, додайте 50 мл води кімнатної температури, борошно, ванілін та розпушувач. Наприкінці акуратно вмішайте білкову масу.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Змастіть форму для випікання маслом та перелийте туди тісто. Випікайте бісквіт у духовці, розігрітій до 175 ° С, півгодини. Потім вимкніть духовку і потримайте бісквіт при відкритих дверцятах ще близько 10 хвилин.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Щоб приготувати просочення, заваріть зелений чай на 1 скл. води, процідіть, додайте лимонний сік і 0,5 скл. цукру. Перемішайте і залиште остигати.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Для приготування кремової начинки замочіть желатин 0,5 скл. води.

Збийте вершки з цукровою пудрою і, продовжуючи збивати, вмішайте вершковий сир.

Нагрівайте желатин до того моменту, поки цукор не розчиниться. Потім акуратно влийте його в крем, не припиняючи збивати його. Додайте 5 очищених та нарізаних мандаринів.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Полийте охолоджений бісквіт просоченням, рівномірно викладіть крем і приберіть у холодильник на 2 години.

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Тепер приготуємо глазур. Для цього очистіть мандарини, які залишилися, залийте їх 0,5 скл. води та додайте 0,75 скл. цукру.

Доведіть суміш до кипіння, потім подрібніть блендером та пропустіть через сито.

Розведіть крохмаль у 50 мл води, доведіть суміш до кипіння та зваріть густий кисіль.

Помірно полийте глазур’ю застиглий крем. Приберіть десерт у холодильник на півгодини. Смачного!

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Трьохшарове задоволення: бісквітний торт з мандаринами та кремом

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...