Торт «Золотий ключик». Простий, але дуже смачний рецепт

Торт «Золотий ключик» - рецепт приготування

Цей торт завжди був популярний нарівні з празьким і київським. У цьому рецепті мінімальний набір продуктів, зате виходить дуже смачно.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 7 шт;
  • какао – 3 ст.л;
  • цукор – 2 склянки;
  • сода гашена – 1 ч.л;
  • мед – 2 ст.л;
  • вода гаряча – 2 ст.л;
  • борошно – 2.5 склянки;
  • горіхи волоські подрібнені – 1 стакан.

Для приготування крему необхідно:

  • згущене молоко варена – 1 банка;
  • масло вершкове – 200 г;
  • ванілін за смаком.

Прикрашати торт можна подрібненими горіхами.

Процес приготування торта «Золотий ключик»

Яйця збиваємо в піну, всипаємо цукор і збиваємо масу до стійкості і пишності.

Мед розводимо водою, змішуємо з содою і додаємо в яєчну масу.

Борошно з’єднуємо з какао і просіваємо. Всипаємо в тісто.

Додаємо горіхи і добре вимішуємо. Тісто буде рідкуватим, як добра сметана. Ділимо тісто на 3 частини.

Деко застеляємо пергаментом і виливаємо частину тіста, рівномірно розподіляємо його по всій формі лопаткою або ложкою.

Розігрів духовки – 190 градусів, час випікання – близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Охолоджуємо 3 коржа.

Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло. Потім по ложці додаємо згущене молоко. За смаком і бажанням, можна додати ванілін.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, присипаючи їх горішками, прикрашаємо за смаком і відправляємо в холодильник на 4 години.

Rating
( No ratings yet )
Loading...