Торт «Зебра»: виходить нереально ніжним. Покроковий рецепт торта

Торт «Зебра» я почала готувати, коли була в дев’ятому класі. Нічого складного в рецепті немає: змішав всі інгредієнти, залив в форму і поставив в духовку. Так завжди готувала моя бабуся і мама, а зараз тут цим рецептом ділюся я.

Необхідні продукти:

  • 3 яйця курячі,
  • 200 грам сметани,
  • 250 грам цукру,
  • 3 столові ложки какао-порошку,
  • 250 грам борошна пшеничного вищого сорту,
  • 2 ч.ложки розпушувача,
  • 2 ч.ложки цукру ванільного,
  • 150 грам вершкового масла,
  • сіль.

Покроковий процес приготування

Масло знадобиться розм’якшеним, тому дістаньте його з холодильника заздалегідь.

Торт «Зебра»: виходить нереально ніжним. Покроковий рецепт торта

Розм’якшене масло перетираємо з цукром, а після вливаємо сметану і збиваємо.

Торт «Зебра»: виходить нереально ніжним. Покроковий рецепт торта

Яйця додаємо в сметанно-масляну суміш по одному і після кожного яйця ретельно промішуємо.

Борошно змішати з сіллю, розпушувачем, цукровою пудрою і просіюємо до решти продуктів.

Замішуємо тісто, яке буде схоже на густу сметану.

Тісто ділимо на дві рівні частини і одну з них змішуємо з какао.

Торт «Зебра»: виходить нереально ніжним. Покроковий рецепт торта

Форму промазуємо вершковим маслом, а після вливаємо по черзі тісто (вливаємо кожен раз виключно в центр): ложка світлого, ложка темного, ложка світлого, ложка темного і так до тих пір, поки не закінчиться тісто.

Торт «Зебра»: виходить нереально ніжним. Покроковий рецепт торта

Торт ставимо в гарячу духовку на годину (180С).

Як видно з рецепта, торт готується дуже легко і просто!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...