Торт “Трухлявий пень” – дивовижно смачний і ніжний

Тортик Трухлявий пень виходить дивовижно смачний, вже не знаю хто його так назвав! Я не буду вам розписувати красу цього ніжного і соковитого домашнього частування, а відразу перейду до рецепта. Тим більше це дуже простий рецепт домашньої випічки з яким будь-який впорається.

Нам потрібні будуть:

  • Пшеничне борошно – півтори склянки (по необхідності можна додати одну-дві ложки);
  • Цукор-пісок – 1 ст .;
  • Сода харчова – 1,5 ч.л .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Кефір – 1 ст .;
  • Варення – склянка. Вибирайте на ваш смак або те, що є. Рекомендую порічкове.

Готуємо смачний торт

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх з цукром, додаємо варення і перемішуємо до однорідності.

Крок 2. У високу миску наливаємо кефір, додаємо в нього соду і відразу перемішуємо. Сода дає сильну піну, тому потрібна висока миска. Відразу вливаємо в яєчну суміш і перемішуємо.

Крок 3. Постійно помішуючи, поступово всипаємо борошно (просіяне). Замішуємо тісто. Добре треба все змішати і розтерти, щоб не залишилося грудочок. Тісто виходить за консистенцією, як негуста сметана, так що не переживайте.

Крок 4. Беремо форму для випікання (високу), тісто підніметься. Виливаємо в неї рідке тісто і ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.

Крок 5. Діставши бісквіт з духовки, даємо йому 5 хвилин охолонути (він трохи сяде) і викладаємо його на плоску, широку тарілку. Розрізаємо на коржі, найкраще на 3.

Крок 6. Для просочення коржів розводимо трохи варення з водою. Щоб їх промазати робимо швиденько сметанний крем. Просто збиваємо сметану – 500 гр з цукром 1/4 склянки. Промащуємо кожен корж, збираємо торт і ще залишається крем, щоб промазати верх і з боків.

Ідеально, якщо дати торту просочитися. Нехай постоїть годинку при кімнатній температурі, а потім прибрати в холодильник.

Торт готовий! Пробуйте. Впевнена він вам сподобається. Дуже ніжний і соковитий, в міру солодкий, а з горнятком гарного чаю, просто смакота.

Якщо готуєте для подачі на святкове чаювання з подружками, можна прикрасити торт, проявити винахідливість і фантазію. Приємного вам частування!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...