Торт “Шахматка”: незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Якщо ви любите готувати нові незвичайні десерти, то вас напевно зацікавить рецепт торта «Шахматка». Він готується з двох видів тіста, світлого і шоколадного. А в готовому вигляді як зверху, так і в розрізі візерунок такого торта і справді трохи схожий на шахову дошку.

Для торта з шаховим візерунком вам знадобиться наступне.

Для світлого тіста:

  • білки – три шт .;
  • цукор – півсклянки;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • крохмаль – 3 ст. ложки;
  • розпушувач – пів чайної ложки.

Для шоколадного тіста:

  • яйця – 3 великих;
  • цукор – півсклянки;
  • борошно – півсклянки;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • розпушувач – пів чайної ложки.

Для кокосового крему:

  • молоко – 2 склянки;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • кокосова стружка – 8 ст. ложок;
  • жовток – 1 шт .;
  • цукрова пудра – ¾ склянки;
  • вершкове масло – одна упаковка 200 грамів.

Для просочення візьміть 100 мілілітрів кокосового лікеру і стільки ж кип’яченої води.

Для прикраси візьміть кокосові пластівці.

Як приготувати торт Шахматка

Форму розміром 24 на 28 сантиметрів застеліть пергаментом.

Для білого тіста спочатку білки збийте в стійку піну. Потроху всипте цукор, а потім борошно, крохмаль і розпушувач. Акуратно перемішайте.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Для шоколадного тіста спочатку збийте білки в пишну масу, потім вмішайте цукор і по одному жовтки. Тепер всипте борошно, какао і розпушувач. Також акуратно перемішайте.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

У форму по черзі накладайте ложкою біле і шоколадне тісто.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Випікайте пиріг у духовці приблизно півгодини.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Остудіть і розріжте на два коржі.

Поки торт печеться, займіться кремом. Стакан молока підігрійте, а другий перемішайте з кокосовою стружкою, борошном і яєчним жовтком. Отриману суміш повільно влийте в підігріте молоко і продовжуйте готувати, помішуючи, до загустіння. Цукрову пудру перетріть з вершковим маслом і акуратно вмішайте в остиглий крем.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Лікер змішайте з водою і просочіть обидва коржа. На нижній корж викладіть половину кокосового крему. Зверху покладіть другий корж, намажте його кремом. Посипте кокосовими пластівцями.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Дайте торту настоятися в холодильнику. Перед подачею десерт наріжте порційно.

Торт "Шахматка": незвичайний десерт, кожен шматочок якого має свій неповторний візерунок

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...