Якщо ви любите готувати нові незвичайні десерти, то вас напевно зацікавить рецепт торта «Шахматка». Він готується з двох видів тіста, світлого і шоколадного. А в готовому вигляді як зверху, так і в розрізі візерунок такого торта і справді трохи схожий на шахову дошку.
Для торта з шаховим візерунком вам знадобиться наступне.
Для світлого тіста:
- білки – три шт .;
- цукор – півсклянки;
- борошно – 2 ст. ложки;
- крохмаль – 3 ст. ложки;
- розпушувач – пів чайної ложки.
Для шоколадного тіста:
- яйця – 3 великих;
- цукор – півсклянки;
- борошно – півсклянки;
- какао – 2 ст. ложки;
- розпушувач – пів чайної ложки.
Для кокосового крему:
- молоко – 2 склянки;
- борошно – 3 ст. ложки;
- кокосова стружка – 8 ст. ложок;
- жовток – 1 шт .;
- цукрова пудра – ¾ склянки;
- вершкове масло – одна упаковка 200 грамів.
Для просочення візьміть 100 мілілітрів кокосового лікеру і стільки ж кип’яченої води.
Для прикраси візьміть кокосові пластівці.
Як приготувати торт Шахматка
Форму розміром 24 на 28 сантиметрів застеліть пергаментом.
Для білого тіста спочатку білки збийте в стійку піну. Потроху всипте цукор, а потім борошно, крохмаль і розпушувач. Акуратно перемішайте.
Для шоколадного тіста спочатку збийте білки в пишну масу, потім вмішайте цукор і по одному жовтки. Тепер всипте борошно, какао і розпушувач. Також акуратно перемішайте.
У форму по черзі накладайте ложкою біле і шоколадне тісто.
Випікайте пиріг у духовці приблизно півгодини.
Остудіть і розріжте на два коржі.
Поки торт печеться, займіться кремом. Стакан молока підігрійте, а другий перемішайте з кокосовою стружкою, борошном і яєчним жовтком. Отриману суміш повільно влийте в підігріте молоко і продовжуйте готувати, помішуючи, до загустіння. Цукрову пудру перетріть з вершковим маслом і акуратно вмішайте в остиглий крем.
Лікер змішайте з водою і просочіть обидва коржа. На нижній корж викладіть половину кокосового крему. Зверху покладіть другий корж, намажте його кремом. Посипте кокосовими пластівцями.
Дайте торту настоятися в холодильнику. Перед подачею десерт наріжте порційно.