Торт «Пташине молоко» без желатину. Не гумовий, а дуже ніжний

Цей торт «Пташине молоко» у вас вийде ніжним, з насиченим смаком. А крем буде просто розкішним. Просто повторюйте всі дії за нами.

Необхідні продукти:

На крем

  • Чотири столові ложки манної крупи;
  • 300 мл молока;
  • 180 гр. масла вершкового;
  • Половина лимона;
  • 100 гр. цукрової пудри;
  • Молоко згущене – 200 гр .;
  • Одна дрібка солі.

На корж

  • Три столові ложки какао-порошку;
  • 200 гр. печива;
  • 50 гр. масла вершкового;
  • 100 гр. цукрового піску;
  • 100 мл молока.

На заливку

  • 50 гр. молока;
  • 100 гр. шоколаду;
  • 50 гр. масла вершкового.

Покроковий процес приготування:

1. На вогні середньої сили треба розігріти 300 мл молока, додавши одну дрібку солі.

2. По невеликим частинам всипати манної крупи, весь час розмішуючи. Суміш не повинна мати грудок.

3. Як тільки молоко буде закипати, зніміть його з плити. Манна крупа вже готова.

4. Потім треба натерти цедру лимона і вичавити сік з нього.

5. У кашу з манки додайте лимонного соку і цедри. Добре перемішайте.

6. Взявши глибоку миску, покладіть в неї розм’якшене масло, додайте цукрової пудри і збийте за допомогою міксера до отримання однорідного стану.

7. У масу з масла по порціях додайте манної каші і збивайте до однорідної гущі.

8. Влийте в миску з маслом і манкою згущеного молока. Воно повинно бути холодним, узятим з холодильника. Збивайте масу.

8. Крем готовий. Він дуже щільний. Накрийте його харчовою плівкою, щоб не став обвітреним. І знову відправте в холодильник.

Готуйте корж

1. У миску з 50 мл молока треба насипати цукру з какао-порошком. Перемішати і поставити на вогонь.

3. На вогні середньої сили розчиніть какао, влийте знову 50 мл молока і покладіть масла. Перемішайте так, щоб вершкове масло розчинилося.

4. Подрібніть печиво, надавши йому вид крихти. Насипте її в миску. Залийте крихту масою з какао і молока, перемішайте.

Збирайте торт

1. На тарілку встановіть роз’ємне кільце без дна. Його зсередини заздалегідь треба промазати маслом і застелити харчовою плівкою.

2. Перший шар робіть з крихти. Розподіліть її по поверхні тарілки, трохи утрамбовуючи.

3. Другим шаром буде крем. Його також рівно треба по всій формі розподілити.

4. Віднесіть торт на півгодини в холодильник.

Приготуйте заливку

1. Налийте в сотейник молока, додавши масла з шоколадом.

2. На невеликий вогонь поставте і перемішуйте масу, поки шоколад не розчиниться.

3. З холодильника треба вийняти торт і вилити на нього шоколадну гущу. Знову поставте тортик в холодильник вже на п’ять годин. Я зазвичай ставлю на всю ніч.

4. Потім приберіть його з холодильника, зніміть кільце і плівку. «Пташине молоко» готове. Їжте собі на втіху!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...