Торт «Полуничний рай». Приготуйте обов’язково

Торт «Полуничний рай» - рецепт приготування

Аромат свіжої полуниці в поєднанні з ніжним сметанним кремом – це одна з родзинок цього десерту.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 6 шт;
  • полуниця – 1 кг;
  • цукор і борошно по 6 ст.л;
  • розпушувач – 1\2 ч.л;
  • сметана – 1.3 л;
  • пудра цукрова – 250 г;
  • загущувач для сметани.

Процес приготування торта «Полуничний рай»

Збиваємо жовтки до пишності, додаємо половину цукру і збиваємо далі.

Збиваємо білки з дрібкою солі, додаємо залишок цукру і збиваємо до пишності і стійкою маси.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіюємо пару раз.

У жовтки додаємо трохи білка і перемішуємо лопаткою.

Додаємо 3 ложки борошна і вимішуємо лопаткою, знову додаємо білок, вимішуємо, борошно, знову білок. Таким чином з’єднуємо білки, жовтки і борошно – вийде дуже великий і пишний торт.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах. У гарячому вигляді виймаємо з форми, прибираємо папір і залишаємо остигати.

У сметану вмішуємо пудру, додаємо загущувач для сметани. Якщо немає сметани, робимо крем на вершках.

Полуницю миємо, просушуємо, подрібнюємо виделкою в пюре.

Бісквіт ріжемо на 3 коржа.

Змащуємо корж пюре з полуниці, потім викладаємо крем, накриваємо другим коржем, полуницю, крем. Формуємо так весь торт, потім обмазуємо його верх і боки кремом, прикрашаємо пластинками полуниці і цілої полуницею.

Відправляємо на кілька годин в холодильник.

Rating
( No ratings yet )
Loading...