Торт «Пломбір» без духовки, печива і желатину завжди викликає захоплення гостей

Всім хто в пошуку рецептів, щоб здивувати гостей за святковим столом присвячується. Цей торт нікого не залишить байдужим – ніжний і повний крему.

Щоб приготувати торт «Пломбір» знадобиться:

  • Муки – 250 гр
  • Цукру – 70 гр
  • Масло вершкового – 120 гр

Для крему:

  • Яйце – 3 шт
  • Сметани – 500 гр
  • Цукру – 150 гр
  • Крохмалю – 3 ст. ложки
  • Ваніліну – 0,5 ч.л.
  • Сметана 500 гр (20%)
  • Масла вершкового – 100 гр

Приступаємо:

У глибокій мисці змішуємо холодне вершкове масло, яке для зручності можна нарізати на невеликі кубики, борошно і цукор. Перемішуємо і розтираємо все руками – повинна вийти крихта. Тепер обсмажити це на сухій, розігрітій сковороді. Щоб підсмажити рівномірно, розділіть обсяг на дві порції. Акуратно перемішуємо і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні, поки крихта не набуде золотистого відтінку.

У ковшику змішуємо яйця, цукор, ванілін і крохмаль – перемішуємо вінчиком. Додаємо сметану і розмішуємо вінчиком так, щоб не було грудочок. Ставимо на невеликий вогонь і при постійному помішуванні доводимо до кипіння і загустіння.

Прямо в гарячий крем додаємо шматочок масло кімнатної температури і розмішуємо. Можна масло не додавати, тоді крем вийде менш калорійним, але без приємного вершкового смаку.

На тарілку встановлюємо роз’ємну форму, бортики якої покриваємо зсередини харчовою плівкою. Тепер викладаємо наш тортик чергуючи шарами, починаємо з крихти – шар робимо тонкий. Останнім шаром повинен бути крем. Можна відразу прикрасити – посипавши тертим шоколадом (білим або темним) або кокосовою стружкою.

Торт «Пломбір» без духовки, печива і желатину завжди викликає захоплення гостей

Даємо настоятися годин 8, в загальному, бажано залишити на ніч у холодильнику.

Торт виходить м’яким, дуже ніжним, нагадує морозиво пломбір.

Торт «Пломбір» без духовки, печива і желатину завжди викликає захоплення гостей

Якщо ще один варіант збірки такого торта, для тих, хто не любить шарами: в форму висипаємо половину крихти, розрівнюємо, викладаємо весь крем і зверху висипаємо решту крихти. Прикрашаємо за бажанням.

Торт «Пломбір» без духовки, печива і желатину завжди викликає захоплення гостей

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...