Сьогоднішній рецепт завжди виручає мене, коли немає часу морочитися з тістом, але хочеться чогось смачного до чаю. Я взяла за звичку тримати про запас пачку вафельних коржів вдома і особливо люблю робити з них торт з начинкою з нуги.
У цьому рецепті я дуже люблю поєднувати нарізані волоські горіхи і рахат-лукум. За другим інгредієнтом, до речі, не обов’язково бігти в магазин. У домашніх умовах східні солодощі виходить нітрохи не гірше!
Необхідні продукти:
- Вафельні коржі – 2 шт.
- Яйце – 7 шт.
- Цукор – 14 ст. л.
- Пшеничне борошно – 7 ст. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. Л.
- Рахат-лукум – 250 г
- Волоські горіхи – 250 г
- Ваніль – 1 шт.
- Вершкове масло – 250 г
Покроковий процес приготування:
Приготуйте крем для начинки. Для цього покладіть в сотейник масло, половину цукру і 7 жовтків. Збийте все віночком і, помішуючи, підігрійте суміш на водяній бані, поки вона не почне густіти. Дайте крему повністю охолонути.
Тим часом збийте в окремій мисці яєчні білки з цукром, що залишився, потім додайте борошно, розпушувач, рахат-лукум, горіхи і серцевину стручка ванілі. Акуратно змішайте все за допомогою лопатки, щоб суміш залишалася повітряною.
Застеліть деко пергаментним папером, вилийте туди вміст миски. Випікайте при 180 градусах приблизно 12-15 хвилин. Дайте нуге охолонути до кімнатної температури.
Зберіть торт в такому порядку: вафельний корж, половина крему, нуга, знову половина крему і, нарешті, другий вафельний корж.
Щоб начинка краще трималася, зверху на торт можна на якийсь час покласти рушник і який-небудь вантаж. Готовий торт наріжте на довільні шматочки і подавайте до столу.
Десерт виходить дуже незвичайним і смачним. З чаєм – саме те! Ну а якщо ви любите східні солодощі, і у вас є трохи більше часу, обов’язково побалуйте себе нугою з сухофруктами і мигдалем.