Торт Наполеон за старовинним рецептом

Торт Наполеон - рецепт приготування

Цей рецепт Наполеона, в порівнянні з сучасними рецептами, набагато простішим, але нічим не поступається їм.

Рецепт торта витримав перевірку за кілька десятиліть і не втратив свою актуальність.

Інгредієнти

Для коржів

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода прохолодна – 150 мл
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Для крему

  • Молоко – 1 л
  • Цукор – 1 стакан
  • Борошно пшеничне – 70 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін

Для посипання

  • Цукрова пудра

Спосіб приготування

У склянку з холодною водою додаємо оцет і сіль. Перемішуємо і прибираємо в холодильник.

Тепер приготуємо масляну крихту. Для цього на стіл висипаємо борошно.

Вершкове масло умочуємо в борошні і на великій тертці натираємо прямо в борошно.

Час від часу, під час натирання, масло умочуємо в борошні.

У воду з оцтом вбиваємо яйце, добре розмішуємо.

Борошно з тертим маслом збираємо в купку і в центрі формуємо ямку.

Виливаємо в ямку яєчну суміш з чашки і вимішуємо тісто.

Тісто вимішуйте злегка, щоб шматочки масла не розтанули сильно від тепла рук.

Тісто збираємо в грудку, скачуємо в ковбаску і ділимо на рівні шматочки.

Шматочки з тіста скачуємо в кульки, кладемо в пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Після, дістаємо кульки і на присипаному борошном пергаментному папері розкачуємо тісто в тонкий пласт округлої форми.

Кульки беріть по дві штуки з холодильника, щоб тісто не встигло сильно нагрітися, поки розкачуєте попередній корж.

На пергаменті зручно розкачане тісто перекладе на деко, прямо з папером разом.

Розкатаний корж в декількох місцях протикаємо виделкою

Поки випікається один корж, розкачуємо наступний. Таким чином, випікаємо всі коржі.

Випікаємо при 200 ° C, до золотистого кольору.

Готовий корж відразу вирізаємо по круглому шаблону. Або за допомогою тарілки, або якою-небудь кришки.

Обрізки від коржів залишаємо для прикраси торта. Коржів за кількістю у мене вийшли 10 штук.

Приготуємо крем. Для цього в каструлю вливаємо молоко, вбиваємо яйця.

Додаємо цукор, ванілін і всипаємо борошно. Віночком збиваємо до однорідності.

Потім, на невеликому вогні варимо крем до загустіння.

Як тільки крем загуснув, додаємо вершкове масло і перемішуємо вінчиком, до повного розчинення.

Готовий крем охолоджуємо, ставлячи каструлю в глибоку ємність з холодною водою.

У процесі охолодження, накривайте каструлю харчовою плівкою «в контакт» з поверхнею крему, щоб він не обвітрився.

Збираємо торт. На мисочку ставимо перший корж і змащуємо кремом (у мене на один корж, приблизно пішло три столових ложки крему).

Потім, наступний корж. І таким чином збираємо весь торт. Верх і боки торта, теж замазуємо кремом.

Обрізки від коржів подрібнюємо в крихту і присипаємо цією крихтою верх і боки нашого торта.

Торт зверху щедро посипаємо цукровою пудрою і ставимо в холодильник на ніч. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...