Цей рецепт Наполеона, в порівнянні з сучасними рецептами, набагато простішим, але нічим не поступається їм.
Рецепт торта витримав перевірку за кілька десятиліть і не втратив свою актуальність.
Інгредієнти
Для коржів
- Борошно пшеничне – 500 г
- Вершкове масло – 250 г
- Оцет 9% – 1 ст. ложка
- Яйце – 1 шт.
- Вода прохолодна – 150 мл
- Сіль – 1/2 ч. ложки
Для крему
- Молоко – 1 л
- Цукор – 1 стакан
- Борошно пшеничне – 70 г
- Вершкове масло – 200 г
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін
Для посипання
- Цукрова пудра
Спосіб приготування
У склянку з холодною водою додаємо оцет і сіль. Перемішуємо і прибираємо в холодильник.
Тепер приготуємо масляну крихту. Для цього на стіл висипаємо борошно.
Вершкове масло умочуємо в борошні і на великій тертці натираємо прямо в борошно.
Час від часу, під час натирання, масло умочуємо в борошні.
У воду з оцтом вбиваємо яйце, добре розмішуємо.
Борошно з тертим маслом збираємо в купку і в центрі формуємо ямку.
Виливаємо в ямку яєчну суміш з чашки і вимішуємо тісто.
Тісто вимішуйте злегка, щоб шматочки масла не розтанули сильно від тепла рук.
Тісто збираємо в грудку, скачуємо в ковбаску і ділимо на рівні шматочки.
Шматочки з тіста скачуємо в кульки, кладемо в пакет і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Після, дістаємо кульки і на присипаному борошном пергаментному папері розкачуємо тісто в тонкий пласт округлої форми.
Кульки беріть по дві штуки з холодильника, щоб тісто не встигло сильно нагрітися, поки розкачуєте попередній корж.
На пергаменті зручно розкачане тісто перекладе на деко, прямо з папером разом.
Розкатаний корж в декількох місцях протикаємо виделкою
Поки випікається один корж, розкачуємо наступний. Таким чином, випікаємо всі коржі.
Випікаємо при 200 ° C, до золотистого кольору.
Готовий корж відразу вирізаємо по круглому шаблону. Або за допомогою тарілки, або якою-небудь кришки.
Обрізки від коржів залишаємо для прикраси торта. Коржів за кількістю у мене вийшли 10 штук.
Приготуємо крем. Для цього в каструлю вливаємо молоко, вбиваємо яйця.
Додаємо цукор, ванілін і всипаємо борошно. Віночком збиваємо до однорідності.
Потім, на невеликому вогні варимо крем до загустіння.
Як тільки крем загуснув, додаємо вершкове масло і перемішуємо вінчиком, до повного розчинення.
Готовий крем охолоджуємо, ставлячи каструлю в глибоку ємність з холодною водою.
У процесі охолодження, накривайте каструлю харчовою плівкою «в контакт» з поверхнею крему, щоб він не обвітрився.
Збираємо торт. На мисочку ставимо перший корж і змащуємо кремом (у мене на один корж, приблизно пішло три столових ложки крему).
Потім, наступний корж. І таким чином збираємо весь торт. Верх і боки торта, теж замазуємо кремом.
Обрізки від коржів подрібнюємо в крихту і присипаємо цією крихтою верх і боки нашого торта.
Торт зверху щедро посипаємо цукровою пудрою і ставимо в холодильник на ніч. Смачного!