Торт «Наполеон» з заварним кремом виходить дуже ніжним, м’яким, солодким і дуже ситним. Готується десерт просто, тому рецепт варто зберегти.
Подавати «Наполеон» найкраще з якимись гарячими напоями, наприклад, чаєм, какао або кавою. Також він відмінно поєднується з будь-якими соками, компотами і навіть молоком.
Інгредієнти:
- Маргарин – 2 пачки по 190 г.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Борошно – 350-400 г.
- Молоко – 1 л.
- Цукор – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Вода – 60 мл.
Приготування торт «Наполеон»:
1. У каструлю вилити молоко, додати цукор, 1 ст. ложку борошна.
2. Після цього додати курячі яйця і все дуже добре перемішати вінцем або навіть збити трохи міксером.
3. Поставити каструлю на сильний вогонь і, постійно помішуючи, заварити крем. Дана процедура зазвичай займає не більше 5-7 хвилин. Дати крему охолонути повністю.
4. У велику миску викласти маргарин, який нарізати на кубики. Додати борошно.
5. Після цього додати оцет і воду.
6. Замісити руками тісто.
7. Розділити його на рівні шматки. Розкачати 1 корж в тонкий круглий пласт.
8. Відправити пласт в розігріту до 200 градусів духовку на 3 хвилини. Таким чином спекти всі коржі.
9. Кожен корж промазати заварним кремом. Один корж залишити для прикраси.
10. Подрібнити корж в крихту. Посипати нею торт зверху і збоку.
11. Дати торту просочитися протягом 2-3 годин, а ще краще 1 добу.